domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Swing Solidari, a l’equador de les festes de Sant Tomàs de Villanueva a Benicàssim

Entre els molts atractius d'este últim cap de setmana de celebracions està la Trobada Folklòrica organitzada per l’Agrupació Folklòrica local El Cremaller, este dissabte 28

Els espectacles taurins, i musicals són este dijous 26 de setembre, protagonistes a les festes de Sant Tomàs de Villanueva que celebra estos dies Benicàssim.

Si este matí el passeig Pérez Bayer ha acollit el tercer tancament de bestiar boví, en esta ocasió a càrrec de caps de bestiar de la ramaderia Javier Tárrega, el Gall, tant a la vesprada com a la nit, els afeccionats taurins podran seguir gaudint de la seua festa amb “vaquilles” i bou embolat, també de la mateixa ramaderia.

I és que no s’ha d’oblidar, que el protagonisme dels bous a estes festes de setembre també està vinculat a la tradició festera, per això les màximes representants, la reina i les seues dames també han participat en l’exhibició d’este dijous a la vesprada.

Però no seran els bous els únics protagonistes de la nit, ja que com comentara el regidor de festes, Arturo Martí, en presentar el programa d’enguany, “tractar d’arribar a tots els públics perquè siguen unes celebracions participatives” continua sent una realitat. Per això, la plaça dels Dolors també es converteix dijous a la nit en un gran espai de ball amb la celebració del primer Festival de Swing Solidari de Benicàssim amb l’actuació de la Big band Saxideria i amb la col·laboració de Castellón Baila.

Cal dir, a més a més que l’esdeveniment està dirigit a tots els públics i als amants de la bona música i del ball, i compta amb la col·laboració dels establiments de la plaça dels Dolors, qui entregaran un xec amb els fons recaptats a Càritas i Sant Vicent de Paúl per poder seguir tirant endavant els projectes solidaris que porten aquestes agrupacions.

D’altra banda, també s’ha de recordar que estos actes serviran d’entrada a la cloenda d’estes festes que tindrà lloc el cap de setmana amb el punt final que posarà diumenge el Correfoc de la Colla dels Dimonis de la Plana amb la col·laboració de la colla Els Déus del Foc de Benicàssim i el castell de focs piroaquàtic.

Entre la programació prevista, pes estos dies destaca el divendres el “dinar de germanor” entre les penyes i el ball de disfresses a la nit. Pel que fa al dissabte, un altre dels atractius serà la cercavila dels grups participants en la XXXVII Trobada Folklòrica organitzada per l’Agrupació Folklòrica El Cremaller de Benicàssim, que eixirà a les des de davant de l’església, a les 18:30 fins a la plaça de les Corts Valencianes, així com la primera cursa dels cotxes esbojarrats, a càrrec de les penyes i en honor de les festes de Sant Tomàs de Villanueva. Amb un recorregut que passarà pels carrers de la Comba i de Mossén Oliver, i tindrà la meta al carrer Sant Tomàs.

Últimas noticias

Contenido relacionado