El sindicat de treballadors de l’ensenyament del país valencià, STEPV, «rebutja» la mesura que es preveu adoptarà la conselleria d’Educació de què a partir de l’entrada en la fase 2 de desconfinament, prevista, inicialment per la setmana vinent, els alumnes dels últims cursos de cada cicle puguen tornar a les aules en grups reduïts.
L’argument en contra d’este sindicat es basa, fonamentalment en tres punts, segons ha explicat el coordinador d’acció sindical de l’STEPV, Marc Candela. D’una banda, parlen de què els centres «no estan preparats», d’altra, al·leguen que en tractar-se de grups reduïts»d’uns 10 alumnes», això suposaria que «caldria establir una selecció» de com organitzar-se i quins alumnes accedirien per donar cabuda a tots, segons les normes de seguretat establertes.
Per últim, des de l’STPV també es parla de què si finalment, esta mesura es porta a terme, «estem parlant d’un gran esforç per a tres setmanes escasses de curs que no servirien per a repassar ni per resoldre dubtes i que es traduirien pot ser en 4 o 5 sessions d’una hora per alumne, ja que s’haurien de dividir en grups», argumenten.
Com ha recordat el representant sindical, «esta mesura s’aplicaria només als cursos de finalització de cicle», és a dir a 4rt d’ESO i segon de Batxillerat o equivalents. Però a més, Candela també ha qüestionat que en la reunió amb el secretari autonòmic Miguel Soler, veiessen que també s’ha inclòs sisé de primària. I és que segons Candela «en estes edats és molt difícil fer entendre els més menuts que no poden ni abraçar ni estar a menys de dos metres dels seus amics i més quan entenem que no s’han acomiadat i que el any que ve probablement canvien de centre i de companys».
Amb tot, l’argumentari sindicalista s’oposa a esta mesura de reobertura dels centres a l’últim mes de curs, i apunta també altres qüestions que tenen a veure amb la tornada a les aules al setembre com ara la necessitat de més personal docent, de formació específica pel professorat en l‘ús de noves tecnologies o en la reducció de l’horari lectiu dels docents per poder adaptar-se a un nou sitema convinat de presencialitat reduïda amb treball telèmàtic que, segons apunten, «sembla ser a hores d’ara l’escenari més probabale» am el que s’haurà d’afrontat el proper curs acadèmic.
Pel que fa a una possible consulta o debat amb les FAPES, com a altres elements claus de la comunitat educativa, Candela hi ha reconegut que no s’havien reunit formalment «perquè entenem que és a la Conselleria a qui li pertocaria també fer meses de debat conjuntes i no sectorials per reunir-se ara amb uns, ara en altres, com s’està fent».