martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Sorlí: “A Més Compromís no ens cal invocar vells esperits per a justificar la nostra funció al Congrés”

“Sense Més Compromís al Congrés i al Senat no només correm el risc que es tornen a repetir eleccions, sinó que hi ha un perill real que el PSOE pacte amb la dreta”. Així ho ha manifestat hui el cap de llista de Més Compromís al Congrés per la demarcació de Castelló, Marta Sorlí, en una assemblea oberta que ha tingut lloc al Café dels Artistes de la capital de La Plana, i en el qual han intervingut el candidat al Senat, Jordi Navarrete, el senador Carles Mulet i el portaveu de Compromís a la Diputació i a l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia.

Davant un local replet, Sorlí s’ha preguntat: “per què ara govern express i fa quatre mesos no? Quines garanties reals tenim de què no tornaran a bloquejar l’Estat? Com podem estar segures de què el PSOE no pactarà amb Ciutadans, ara que Rivera diu que està per l’acord? A hores d’ara l’única aposta segura perquè hi haja govern, perquè siga d’esquerres i no hi haja noves eleccions és Més Compromís i Més País”.

Sorlí ha recordat que “a pesar que la ciutadania va votar ja un acord d’esquerres, a pesar que els números ho permetien, el re-candidat socialista ens ha fet repetir eleccions”. I ha insistit que “a diferència d’aquells que bloquegen, Més Compromís sempre ha estat per l’acord: vam proposar l’acord del Prado; vam estar impulsant i votant a favor de la moció de censura contra la corrupció; hem propiciat l’acord del Botànic, i ací tenim gent com Mulet que ha propiciat un acord al Senat per a formar grup amb diferents sensibilitats i a una persona com Ignasi Garcia, que ha sabut arribar a acords i governar tant en la Diputació com en el Consistori”.

MEMÒRIA HISTÒRICA

La política d’Alcalà ha fet referència també a l’exhumació de Franco i a la seua eixida del Valle de los Caídos. “A Compromís no ens cal invocar vells esperits per a justificar la nostra funció al Congrés perquè ens avala la feina feta”. Sorlí considera que “es tracta d’una bona notícia però sobretot d’una obligació democràtica que s’hauria d’haver produït fa molts anys”. Ha afegit, però, que “esta escenificació morbosa i apanyada en plena campanya no és el que nosaltres entenem com a acte de justícia reparativa. Considerem que el que cal fer realment és retornar a les seues famílies als centenars de castellonenques i castellonencs enterrats allí perquè, recordem, encara hi ha més de 114.000 desapareguts a tot l’Estat”.

En este sentit, Marta Sorlí ha subratllat que l’equip conformat pel candidat al senat, Jordi Navarrete, i el Senador Carles Mulet ha sigut “dels que més han fet pel compliment de la Llei de Memòria Històrica en matèria de retirada de nomenclatura franquista i amb la gran aposta de l’equip de Compromís a l’Ajuntament, gràcies al qual s’estan realitzant exhumacions al cementiri de Castelló i gràcies al qual veurem retirar la Creu del Ribalta, malgrat els titubejos dels adalils del PSOE”.

Últimas noticias

Contenido relacionado