miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Santiago: “Anem a unes noves eleccions perquè les forces neoliberals no han aconseguit un pacte de govern per a retallar els nostres drets”

Belarra: “s'està preparant un pacte perquè hi haja un govern de coalició PP-PSOE, i l'única manera de frenar eixa coalició és que Unides Podem òmpliga les urnes el 10-N”.

Unides Podem, ha realitzat un acte multitudinari en el hall de l’Auditori Leopoldo Peñarroja de la Vall d’Uixó, en el qual s’ha comptat amb un cartell d’excel·lència, ja que han acudit a la ciutat per a presentar les seues propostes, Marisa Saavedra, Silvia Peris i Ione Belarra, candidates al Congrés; a més d’Enrique Santiago, Secretari General del PCE.

A l’acte de la formació morada, han acudit companys de tota la província de Castelló com José Ramón Ventura Chalmeta de Vila-real o Rafael Segarra Silvestre de Moncofa, entre altres. També hi han estat presents els regidors d’EU del consistori, com David Lluch o Carmen García.

En primer lloc, Ester Andrés, d’Unides Podem de la Vall d’Uixó, ha començat amb un al·legat sobre la lluita contra la violència masclista, que serà encara més visible al novembre, ja que és “el mes de la dona”.

Després ha arribat el torn de Silvia Peris, que ha sigut contundent amb el seu missatge “continuem lluitant durant tot l’any per a protegir els drets de tots els col·lectius, com per exemple la necessitat de bloqueig de les cases d’apostes, prop dels col·legis”.

També ha criticat la gestió del govern socialista en temes d’actualitat, que afecten directament la província de Castelló, com el “desmantellament” de la sanitat pública o la necessitat de millorar els serveis de rodalia, Peris ha sigut clara, “que deixen de retallar els nostres serveis públics, per a poder deixar de ser ciutadans de segona”, i per aconseguir tot això, “continuem apostant pel finançament autonòmic”.

Com no podia ser d’una altra forma, la nova formació Vox, hi ha estat present en l’acte, en el qual Peris ha tingut unes paraules per a ella “que sapieu que no ens engolirem a Vox” i també ha parlat d’Abascal “va vindre sense cavall a Castelló, però encara així, és un perill perquè atrau molta gent, cosa que no comprenc per què són uns troglodites”.

Per tot això, ha finalitzat la candidata al Congrés, “hem d’eixir tots a votar el dia 10, ja que els bons som nosaltres, els que ens manifestem al carrer per a aconseguir els nostres drets”.

“Una nova campanya només li interessava al senyor Sánchez i als empresaris”, així ha començat el seu torn de paraula, María Saavedra, candidata al congrés d’Unides Podem.
La citricultura, base essencial de l’economia de la província de Castelló, també ha tingut el seu espai en este acte, on Saavedra ha explicat que “ha sigut un orgull poder estar a les comissions de treball del Congrés, com el de la defensa de la gent del camp, explicant al ministre d’Agricultura perquè entren les taronges de Sud-àfrica a Espanya, perjudicant el camp valencià”, en eixe moment l’auditori s’hi ha unit en un gran aplaudiment.

A més, s’hi ha parlat del pacte Unides Podem- PSOE, “Sánchez no ens vol, perquè les nostres propostes li incomoden, ja que defensem els drets contemplats a la Constitució, però que els constitucionalistes, en realitat no pensen plantejar perquè no els convé”.
Sobre el finançament, ha recordat que a la formació morada “no tenim als poderosos donant-nos el seu suport, ja que ens financem amb microcrèdits”.

Per a finalitzar, la candidata ha parlat del vot útil “per part de la dreta som nosaltres perquè vam traure 44.000 vots, 6.000 més que Vox”, per això, “per a nosaltres el vot útil és necessari per a parar a Vox, perquè una força misògina, masclista i feixista, no pot governar a Castelló”.

Un dels moments més esperats pel públic assistent a l’esdeveniment ha sigut el torn del Secretari General del PCE, Enrique Santiago, qui ha començat explicant que “Unides Podem són tots els homes i les dones pensionistes que han eixit a reivindicar els seus drets o les dones que lluiten per la seua dignitat, contra els sostres de vidre”.

“Companys i companyes” ha continuat “si anem a un altre procés electoral, és perquè les forces neoliberals no han aconseguit un pacte de govern per a retallar els nostres drets”, ha assenyalat Santiago, “ja que eixe model ha permés que els últims salaris a penes hagen pujat, però sí els beneficis de les empreses”.

Santiago ha sigut contundent, “la qual cosa no es pot permetre és la perduda de drets, i que fins i tot treballant una persona viva en la pobresa”.

A més, “el franquisme està molt present en les institucions, ja que estan plenes de franquistes, i les fosses de la gent tirades en les cunetes, sense identificar, i tot això es deu al fet que els fills dels quals estaven en les casernes han eixit i s’han col·locat en les institucions”, per això, ha continuat “tenim una societat malalta”.

Sobre el tema de la legislació laboral, ha sigut molt taxatiu, “l’estabilitat que volen la resta de partit és la de l’acomiadament gratis, els dona tot igual, ja que hi ha més morts en el cementeri per accidents laborals, que de trànsit”.

“Cal continuar lluitant, perquè els drets que tenim no ens els ha regalats ningú”, apunta el Secretari General del PCE, “mancada la dignitat que un partit que es diu socialista es quede impassible davant esta situació”. “Intentaran destruir-nos amb cavalls de Troia, però no ho aconseguiran”.

Per a finalitzar, Santiago, ha cridat a acudir a què “omplim les urnes de progrés i dignitat el pròxim 10 de novembre, per a parar el sorgiment d’eixes forces de vots ximples útils, que beneficien a la dreta”.

L’última a parlar ha sigut, Ione Belarra, diputada per Navarra en el Congrés dels Diputats, per Unides Podem i que va participar en les negociacions per a formar govern a nivell nacional.

Segons Belarra, “s’està preparant un pacte perquè hi haja un govern de coalició PP-PSOE, i l’única manera de frenar eixa coalició és que Unides Podem òmpliga les urnes el 10-N”.
“Ens van manar a les clavegueres de l’estat perquè no entràrem en el govern”, apunta la diputada.

A més, ha afegit, “el que les enquestes no diuen és que el 36% de la gent encara no ha decidit que votarà, la majoria està dubtant entre votar a Unides Podem o el PSOE, però l’únic vot que serveix per a frenar a les dretes és el nostre”.

Belarra, també ha parlat del Pacte contra la Violència de Gènere, “este no entén que només per ser dona ja patim violència masclista, a causa de les estructures del nostre país”.
Així mateix, “demanem que les pensions sempre s’actualitzen segons l’IPC i que hi haja cameres dins del Pacte de Toledo, per a veure qui el trenca”.

Per a la diputada navarresa, “la democràcia la va portar la gent al carrer, on molts es van deixar la vida pel camí”.
“Perquè les coses importants no ixen a la primera, anem amb tot companys i companyes, perquè el 10-N està tot per fer”, ha finalitzat Belarra.

L’acte ha conclòs amb un aplaudiment generalitzat de tots els assistents a l’acte de la Vall d’Uixó.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado