miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Sanitat adjudica les obres d’ampliació i reforma del Centre de Salut I de la Vall d’Uixó

La inversió és de 2,5 milions d'euros i els treballs començaran a l'octubre amb una durada de 18 mesos.

La Conselleria de Sanitat ha adjudicat definitivament les obres d’ampliació i reforma del Centre de Salut I (Octavi Tingues) a l’empresa Cleop, amb un pressupost de quasi 2,5 milions d’euros. L’alcaldessa, Tania Baños, ha destacat que és “una inversió històrica” en matèria sanitària a la ciutat i que permetrà ampliar les especialitats mèdiques que es presten “perquè els veïns no hagen de desplaçar-se a Castelló o Vila-real”.

La previsió és que els treballs comencen el mes d’octubre amb la demolició de l’actual edifici de l’INSS. El termini d’execució és de 18 mesos, de manera que en 2021 entrarà en funcionament com a centre d’especialitats i suposarà “una millora en l’atenció sanitària per al nostre municipi i els de voltant”, ha indicat Baños.

Cal recordar que durant la passada legislatura es van realitzar diversos tràmits “que no han sigut senzills” per a la cessió entre tres administracions dels terrenys de l’INSS (edifici que ara serà derrocat per a albergar la nova planta). A més s’ha revisat el projecte de 2014 perquè incloga la rehabilitació integral de les actuals instal·lacions i “adaptar-les a les noves necessitats i a la normativa”.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó serà “exigent” amb el compliment dels terminis “perquè siga una realitat com més prompte millor”, ja que l’any passat aquesta infraestructura també va haver de prestar de manera provisional el servei del Centre de Salut II (Carbonaire)mentre es realitzaven les obres d’urgència per l’aparició d’unes clivelles en la façana.

La nova construcció comptarà amb més de 1.400 metres quadrats i es remodelaran els 1.650 metres quadrats ja existents i el servei d’Urgències comptarà amb un accés propi. Aquest és un “projecte molt important perquè la nostra ciutat continue avançant” i un dels primers que es posaran en marxa en aquest nou curs polític.

Últimas noticias

Contenido relacionado