martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Samuel Falomir fa balanç dels 100 primers dies de govern a l’Alcora

L'alcalde ha destacat la proximitat i atenció als veïns i la intensa activitat que s'està duent a terme.

L’alcalde de l’Alcora, acompanyat per tot el seu equip, ha fet balanç aquest matí de la gestió a l’Ajuntament durant els 100 primers dies de legislatura.

Falomir ha ressaltat que el govern local es caracteritza per ser “pròxim, humil, resolutiu i transparent”: “El dia de les eleccions vaig assegurar que la majoria absoluta no anava a canviar la nostra manera de ser, entendre i fer política, i així ha sigut”. En aquest temps, el govern ha mantingut més de 500 reunions, a més de l’atenció als veïns a través d’iniciatives com ‘despatx al carrer’ amb la qual l’alcalde trau el seu despatx al carrer tots els dijous, entre altres accions de proximitat.

Així mateix, en la valoració dels 100 dies de govern, el primer edil s’ha referit a la “intensa activitat” que s’està duent a terme des de totes les àrees municipals i ha enumerat les diferents mesures posades en marxa.

Entre elles, ha destacat l’inici de l’expedient de responsabilitat patrimonial per donar una solució al perill que comporta l’antiga fàbrica Sanchis, situada en ple nucli urbà en estat ruïnós, i la redacció del projecte de remodelació del carrer Enrique Grangel Girona, que s’executarà en 2020, una actuació que té com a objectiu millorar l’accessibilitat i la seguretat dels veïns i veïnes.

D’altra banda, Falomir ha incidit que s’està avançant en el Centre de Dia. Sobre aquest tema, ha recordat que la setmana passada es va traure a licitació el mobiliari i equipament per a fisioteràpia, un “important pas endavant” per a la seua posada en marxa, ja que, una vegada instal·lat, es podrà obtindre la llicència d’obertura i traure a licitació la gestió d’aquest “necessari i esperat” servei.

En el balanç, l’alcalde ha fet també referència als projectes de modernització dels polígons industrials existents a l’Alcora, que començaran aquesta setmana amb les obres de millora del polígon Foyes Ferraes. “Apostar per la nostra indústria és apostar per la dinamització de l’economia local i la creació de llocs de treball a l’Alcora”, ha manifestat.

Falomir ha recordat, així mateix, que el mes d’agost passat es va aprovar per unanimitat la proposta del nou Pla General Estructural, un document que contempla un creixement de 1,7 milions de m² de sòl per a indústria i altres activitats econòmiques.

Altres obres ja adjudicades i a punt de començar són les de renovació dels carrers Cordeta, Travessia Sant Cristòfol i el final del carrer Sant Cristòfol. Així mateix, ha destacat que s’està tramitant la modificació de l’ordenança per tal de bonificar en un 95% l’impost de plusvàlua per herència d’habitatges i aplicar bonificacions en l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) a les empreses de nova creació i a aquelles que incrementen la contractació indefinida en les seues plantilles. “Aquestes mesures es faran efectives en 2020”, ha indicat.

En matèria d’educació, l’alcalde ha explicat que aquest curs s’ha posat en marxa l’aula de 2-3 anys al CEIP Grangel Mascarós. Es tracta de la primera aula pública destinada a alumnes d’aquesta edat de la localitat.

En aquest temps, a més, s’ha preparat una “completa agenda cultural” per a l’últim quadrimestre de l’any “que inclou activitats molt variades”. Així mateix, el primer edil ha fet al·lusió a l’“èxit” de les novetats introduïdes en el programa de les Festes del Crist 2019 i a l’“elevada participació” en les celebracions.

Pel que fa a l’àrea d’esports, ha indicat que es procedirà a la renovació del sòl d’una de les pistes del pavelló polifuncional, mitjançant la instal·lació de parquet i s’ha millorat la il·luminació en el camp de futbol, “un projecte que suposa un estalvi anual de 52.065,60 kWh, que generarà un estalvi de 8.000 euros a l’any”.

Falomir ha anunciat també en la roda de premsa que el govern local està treballant en l’elaboració dels pressupostos participatius, d’aquesta manera, proposarà 5 projectes recollits en el seu programa electoral i els veïns decidiran quin s’executarà en el pròxim exercici. A més, s’inclourà un apartat en el qual els veïns podran indicar altres propostes. En un altre ordre de coses, cal recordar que l’alcalde de l’Alcora ha sigut recentment elegit president del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Ceràmica i que el projecte de remodelació de la plaça d’Espanya i entorn ha rebut un premi de la Generalitat Valenciana per la seua contribució a la mobilitat urbana.

“Vam prometre posar-nos a treballar al 100% des del primer dia per a complir les propostes del nostre programa, a més d’altres iniciatives, i això és el que estem fent”, ha conclòs Falomir.

Últimas noticias

Contenido relacionado