miércoles, 17 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Samuel Falomir és elegit per unanimitat president del Pacte Territorial per la Ceràmica

La nova vicepresidenta, triada també per unanimitat, és l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí.

Samuel Falomir ha sigut elegit aquest matí per unanimitat president del Pacte Territorial per l’Ús de la Ceràmica. La nova vicepresidenta, triada també per unanimitat, és l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí.

Després de la seua elecció, l’alcalde de l’Alcora ha incidit en la importància de donar un nou impuls al pacte “per a potenciar i optimitzar les polítiques d’ocupació, formació i promoció econòmica, en benefici dels veïns i veïnes dels municipis integrats”.

En aqueixa línia, Falomir ha destacat que ha de ser una “eina clau” per al desenvolupament i promoció de l’ocupació, per a això, “és necessari potenciar les sinergies entre entitats”.

“La creació d’ocupació, el foment de la cultura emprenedora, potenciar i incrementar la competitivitat de les empreses existents i la promoció econòmica dels municipis que participen en el Pacte Territorial d’Ocupació, són objectius estratègics que requereixen mobilitzar tots els recursos disponibles, a través d’un acord entre els agents, econòmics, socials, polítics i institucionals, sent necessari per a això coordinar les seues actuacions i sumar els esforços”.

Cal recordar que el Consorci sustenta tots els seus projectes en el Pla d’Acció aprovat pel Consell Rector el 3 de juny de 2011 consensuat i realitzat per actors clau del territori, agents d’ocupació i desenvolupament local dels municipis consorciats, els sindicats CCOO, UGT i l’actual patronal CEV.

L’objecte del Consorci és el disseny, la promoció, la gestió, l’evolució i avaluació d’aquelles accions i programes que en el seu si s’aproven per a la creació d’ocupació, la inserció sociolaboral i el desenvolupament econòmic, empresarial i social en l’àmbit territorial pertanyent als municipis consorciats.

Les accions del Pacte es desenvolupen atenent els principis d’igualtat d’oportunitats i de gènere, el diàleg com a mitjà de resolució de conflictes, la cooperació interadministrativa, la col·laboració públic-privada, la programació estratègica, la transparència en la gestió i l’avaluació en el compliment dels objectius.

Últimas noticias

Contenido relacionado