martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Rescatats dos turistes perduts en la Serra d’Irta

La Guàrdia Civil ha rescatat a una parella de turistes que es trobaven desorientats en el pic de Campanilles de la Serra d'Irta del municipi d'Alcalá.

La Guàrdia Civil ha rescatat a una parella de turistes de 62 anys d’edat que es trobaven desorientats en el pic de Campanilles de la Serra d’Irta del municipi d’Alcalá de Xivert.

Els Guàrdies Civils es trobaven francs de servei gaudint d’un dia de senderisme per la zona, quan es van trobar en el pic Campanilles, a 575 metres d’altura, van observar a una dona defallida en el sòl i un home, tots dos desorientats i extremadament cansats.

En un primer moment es van realitzar les primeres labors d’auxili, oferint-los beguda per a ajudar amb la hidratació i van posar en coneixement de la Central Operativa de Serveis de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló els fets descrits anteriorment, així com la ubicació exacta, sol·licitant el suport de la patrulla d’Alcalà de Xivert per a recollir a la parella després del descens als peus de la Serra i ser traslladats a lloc segur.

Els Guàrdies Civils van comprovar que la manera mes ràpida i eficaç per a descendir era baixar pel pic de Campanilles, per la qual cosa van iniciar el descens, col·locant-se un davant i un altre darrere de la parella per a evitar accidents.

La duració aproximada del descens va ser de 2 hores i mitja, sent nit tancada quan es van abordar alguns trams complicats, utilitzant cordes disposades en els arbres per a descendir amb seguretat i les llums del telèfon mòbil per a evitar accidents.

Part del descens es va realitzar sense cobertura telefònica, tenint com a punts de referència els marcats en les pedres, alguna cosa que a la nit era impossible de seguir, sense que això suposara problemes seriosos a causa del coneixement de la zona que tenien els Guàrdies Civils.

Gràcies a la determinació i l’equip adequat que portaven els Guàrdies Civils durant la seua ruta senderista, habituats a aquesta mena de marxes, van poder arribar a l’últim tram i escoltar els xiulets utilitzats pels companys de la Guàrdia Civil d’Alcalà de Xivert que havia eixit a la seua trobada, recollint a la parella i acompanyant-los fins a dependències d’Alcossebre.

Finalment tot es va saldar amb un gran esglai per a la parella que afortunadament no va acabar en tragèdia. L’actuació ha sigut realitzada per dos Guàrdies Civils francs de servei
pertanyents a la Guàrdia Civil d’Alcossebre.

Últimas noticias

Contenido relacionado