Elegida la reina de les festes d’Orpesa del Mar

Victoria Gómez, una jove estudiant de batxiller, serà la nova reina de les festes de la Verge de la Paciència.

La jove, que actualment cursa Batxiller Internacional, estarà acompanyada en aquesta nova i il·lusionant etapa per Abel Espina, així com per les seues sis dames: Andrea Quesada (amb Joel Durán), Mar Portillo (amb Manuel López), Vanesa Sánchez (amb Alejandro Blázquez), Selena Blázquez (amb Mario Bort), Estela Torres (amb Sergio Moltó) i Elisabeth Soto (amb Abderraham Ailam).

L’alcaldessa, María Jiménez, qui va aprofitar per a agrair a la reina del 2018, a la seua cort i acompanyants la seua “saber estar durant tot l’any i el treball ben fet”, es va dirigir a les noves representants: “Aquesta és la vostra nit, aquestes són les vostres festes i aquest és el vostre any. No ho oblideu”. En aquest sentit, els va animar a “gaudir i a viure les festes amb intensitat, però també amb coneixement. No viureu mai més unes festes com aquestes així que aprofiteu cada acte i espere que totes les vivències d’enguany romanguen en els vostres records el dia de demà”. “Ser representant del poble al qual vols és tot un orgull”, va destacar la primera edil. I és que ella bé ho sap perquè fa ara 10 anys, Jiménez va tindre l’oportunitat de formar part de la cort d’honor, “i ho recorde com una de les millors experiències que m’ha donat la vida”.

La cita, que marca l’inici de les festes patronals (que s’allargaran fins al 13 d’octubre), va comptar amb la presència del president de la Diputació, Pepe Martí; els senadors Artemi Rallo i Ana Belén Edo; la diputada nacional Sandra Julià; els diputats autonòmics Ernest Blach i Eduardo del Pou; així com els diputats provincials Cristina Fernández, Virginia Martí i Ignasi Garcia. A més, sobre el majestuós escenari, com ja és habitual des de fa alguns anys, van coincidir per uns moments tres de les màximes representants dels festejos de la localitat, perquè la gala va estar conduïda per la reina de les festes de 2017, Raquel Cabezas, i pel qual fora el seu acompanyant durant el seu regnat, David Juárez.

El moment més emotiu va arribar amb el comiat de la reina sortint, Ángela Vives, a qui se li va veure visiblement emocionada en aquest agredolç comiat. Un comiat que va compartir al costat de les seues tres dames: Mara Fuentes, Sara Liñán i Mar Sos, els qui li han abrigallat durant un any en què han viscut multitud d’experiències. “Sabem que hui és un dia molt emotiu per a tu, ja que finalitza un regnat que has viscut amb molta il·lusió i en el qual has conegut a persones especials”, li va recordar la regidora de Festes, Jennifer Casañ, qui va aprofitar per a aconsellar a la nova comissió “gaudir d’aquesta experiència amb tota la il·lusió, ja que el temps passa molt ràpid“.

Ara, Victoria Gómez arranca una nova marxa en la qual representarà dins i fora del municipi l’essència i la tradició del poble orpesí. Per això, municipis com Castelló, els Coves, Vilafamés, Cabanes, Benicàssim, Borriana o Vila-real es van acostar fins a Orpesa per a felicitar la màxima representant amb el lliurament d’obsequis en forma d’ofrena.