lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Reciplasa puja el ‘rebut dels fems’

El consell d'administració s'ha reunit el mateix dia en què la consellera de Medi ambient, visita la planta de residus d'Algímia i la posa com a exemple de futures inverssions

El consell d’administració de Reciplasa, el consorci que gestiona el tractament dels residus de 46 municipis de la zona centre de la província de Castelló, ha aprovat este este dimecres la pujada d’un 6% del cànon de transferència i de tractament de residus de poda i voluminosos i un 9% el de tractament i eliminació de residus respecte a les quotes d’enguany.

La finalitat d’esta pujada, segons s’indica des de Reciplasa, és la d’afrontar els sobrecostos generats pel rebliment de l’abocador i les noves inversions de millora plantejades en el pla de gestió. Per això, també a la reunió que ha tingut lloc a l’ajuntament de Vila-real el consell d’administració ha aprovat uns pressupostos de 16,3 milions d’euros per al pròxim exercici i dins d’estos comptes 3,3 milions per a donar continuïtat a les inversions ja iniciades i que conclouran amb els 40 milions d’euros per a modernitzar les instal·lacions de l’empresa pública a Onda.

Un plantejament al qual s’oposa el representant d’Onda, Salvador Aguilella, que qualifica “d’imposició” la decisió que el seu municipi continue sent el lloc on s’ubique la planta de tractament. I és que precisament este dimecres, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha “guiat” en una visita a la planta de tractament de residus d’Algímia, als representants del Reciplasa per explicar quin és el model que es planteja per a la transformació d’ Onda.

Aguilella, en declaracions a Actualitat Valenciana, qualifica “d’inacceptable” que la consellera vulga “imposar una nova planta sense buscar cap mena d’alternativa. “Onda, hem segut generosos els últims 20 anys, i no crec que la resposta haja de ser una nova planta i un nou abocador”, afegeix.

“És molt injust que la bona voluntat d’Onda tinga com premi la imposició de dos partits polítics”, argumenta contundent Aguilella.

Cal dir que Aguilella, com la resta de representants dels municipis al Consell de Reciplasa, ha participat en la visita d’este dimecres a la planta d’Algímia, encara que no l’ha finalitzada però en declaracions posteriors l’ha qualificada “d’innecessària” i d’estar destinada “a desviar l’atenció sobre el problema de la ineficiència d’una planta en la qual no s’ha fet res

Cal dir que per la seua banda, la consellera Mollà, en ser preguntada sobre esta negativa d’Onda ha instat els ajuntaments que “faciliten la implantació d’estos nous tipus d’infraestructures que no generen impacte ni cap a dins ni cap a fora” i s’ha mostrat convençuda de què “Onda, igual que la resta de municipis d’altres consorcis crearà un escenari de consens” i esta planta es reproduirà en Onda”. “En Onda no produirà cap efecte negatiu”, ha conclòs la Consellera.

Últimas noticias

Contenido relacionado