miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Rebaixa de l’IBI per als habitatges que utilitzen energia solar a Onda

Bonificacions fiscals i la creació d'una oficina municipal contra el canvi climàtic.

L’Ajuntament va impulsar la utilització de l’energia solar en els habitatges d’Onda, amb la bonificació d’un 20% de la quota de l’Impost de Béns immobles per als veïns que instal·len sistemes d’aprofitament tèrmic o aprofitament elèctric de l’energia solar en els edificis d’ús residencial, tal com es contempla en la modificació de l’ordenança de l’Ajuntament que s’aprovarà en el Ple d’esta setmana.

El regidor de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor, ha assegurat que “volem que Onda es convertisca en un referent en la lluita contra el canvi climàtic i fomentarem l’ús d’energies renovables perquè els ondenses a més puguen ampliar l’ús d’energies netes i alhora reduir la seua factura elèctrica i el seu rebut de l’IBI”

Aquesta bonificació serà aplicable durant els tres períodes impositius següents al de la finalització de la instal·lació, i farà efecte en el període impositiu següent a la sol·licitud dels veïns.

Pastor ha explicat que “Onda és una de les ciutats amb més recursos naturals, porta d’entrada a la Serra d’Espadà, i el nostre objectiu és protegir, cuidar i potenciar el nostre medi ambient”.

Oficina contra el canvi climàtic i afavorir la creació de llars verdes

L’equip de govern ja està treballant per a posar en funcionament una oficina contra el canvi climàtic que servirà per a realitzar un assessorament i seguiment personalitzat per a facilitar l’estalvi i l’eficiència i ajudar als ondenses a crear llars verdes.

En aquest sentit, Paco Pastor, ha avançat “des de l’ajuntament volem ser exemple i ja estem recuperant immobles deteriorats del centre històric que a més seran exemple d’utilització d’energia solar”.

Últimas noticias

Contenido relacionado