martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Raquel Aguilar (PACMA): “Els partits progressistes són molt conservadors en tema d’animals”

La campanya del partit animalista va començar dia 1 a València, ja que la Comunitat "està al capdavant en temes de maltractament animal, com tauromàquia, caça o tir i arrossegament".

En un moment en què molts dels líders polítics utilitzen els animals per “humanitzar-los”, www.actualitatvalenciana, opta per escoltar la veu d’un partit minoritari però que d’ençà que es presentara per primera vegada, pot dir que ha estat l’únic amb un creixement constant, PACMA, el Partit Animalista.

A la Comunitat Valenciana, Raquel Aguilar, candidata per València i vicepresidenta nacional, conjuga la seua vida amb el voluntariat i la difusió perquè la gent sàpia que PACMA és molt més que un partit que busca donar veu a la situació del maltractament animal.

Raquel Aguilar és la cap de llista al Congrés per la demarcació de València i no li tremola la veu quan posa de manifest que la Comunitat Valenciana, “està al capdavant en temes de maltractament animal” i explica sense pèls a la llengua que molts partits que s’anomenen progressistes quan es tracta d’apostar per abolir temes de tauromàquia “tenen por per perdre tots eixos vots”.

Raquel Aguilar explica que si el partit animalista va començar este divendres la seua

Públic present a l’acte d’inici de campanya de PACMA a València

campanya electoral València és perquè “ací a la Comunitat, malauradament, estem al capdavant del maltractament en molts aspectes, tenim bous al carrer, tir i arrossegament, caça… Tenim de tot”, lamenta amb tristesa.

-Raquel, per què es presenta un partit “animalista” a unes eleccions Generals?

“En este país desgraciadament els animals pateixen una situació terrible però no només a l’àmbit particular sinó també finançat per les administracions i el que busquem és presentar-nos per demostrar a la ciutadania que una manera d’oposar-se a totes eixes situacions de maltractament és donant el suport a PACMA. Al cap i a la fi, una manera efectiva i directa de mesurar-ho són els vots de les persones, que van més enllà d’eixe dir simplement que estàs en contra del maltractament animal”.

-Però imagine que el vostre eix de la protecció als animals ha de complementar-se en molts altres aspectes, no?

“Ara, per exemple, tot el món parla de l’emergència climàtica. Nosaltres quan ningun partit parlava de l’ecologisme ja parlàvem de que era necessari els canvis al model de producció. Sempre hem defensat que no val res defensar els animals si no podem defendre l’hàbitat però és que això nosaltres fa molts anys que estem tractant de fer entendre que defendre l’hàbitat és respectar, l’entorn, frenar el despoblament amb un altre model de producció, buscar alternatives a una emprenedoria des d’una perspectiva de respecte a tot, a les persones, a l’entorn i per suposat als animals

-Imagine que estareu acostumades a tots els tipus de bromes, en estos anys des que vau començar a presentar-vos. Com ho feu per donar-vos a conèixer?

“Nosaltres el que tractem de fer és donar molta informació però ni tenim els recursos d’altres partits ni les oportunitats. A més molts mitjans de comunicació no ens donen visibilitat inclús intenten silenciar-nos, però gràcies a molta gent, a la boca-orella, a les xarxes, la web: pacma.es/eleccions-2019 i a l’esforç de molts voluntaris, la gent ens van coneixen i la majoria se sorprenen gratament”.

“El nostre programa està defensant bàsicament res potes, la defensa dels animals, la defensa del medi ambient i la defensa de les persones. S’ha de fer una tasca didàctica per poder explicar-ho. Nosaltres tenim el compromís electoral de cuidar a les persones, estem a favor de la promoció de la salut pública, estem en contra del cofinançament, per tant també apostem per l’educació pública a la qual puguen accedir totes les persones

“Proposem mesures pel treball digne sense estacionalitat, per això parlem del despoblament, i precisament estem en un moment per estudiar com esta situació podria aprofitar per a plantejar-se trobar altres vies de treball amb el foment de noves iniciatives en tots eixos llocs que canviaren els models de producció i la manera de fer. Es poden emprar les noves tecnologies aplicant-les a mesures de canvi climàtic i parlant també d’ajudes, i sobretot quan parlem d’economia, podem plantejar-nos el com ho estem fent i com podríem fer-ho”.

“Tenim per suposat propostes referides a la justícia social, i fem molta incidència en la coeducació sobretot en la cal educar en la diversitat. Bé, tenim propostes en totes les àrees i La gent se sorprèn molt gratament perquè no s’esperaven, no es planteja que tinguem altres polítiques”.

-Però moltes de les coses que plantegeu són polítiques que també plantegen altres partits d’esquerres...per tant quina és la diferència?

“En anteriors ocasions hem tingut intents d’altres partits per aglutinar-nos amb ells però ací hem tingut un problema molt greu i és que els partits progressistes són molt conservadors en els temes dels animals. Ací a la nostra comunitat tenim l’exemple, els bous al carrer, les subvencions al tir i arrossegament han pujat….nosaltres posem els animals en el centre i cap altre partit ho fa!.

La defensa de la tauromàquia, i de la cacera són línies roges i això no ho canviarem i la resta de formacions, moltes tenen por d’oposar-se a la tauromàquia. No volen predre vots”.

– Però, amb tot, la gent pot pensar….és útil votar a PACMA?

“Clar que el vot a PACMA és un vot útil!. No hi ha cap vot més útil com a aquell que et representa. Jo, si no votara a PACMA, no tindria ningun vot que em representara. A més, tal com estan les coses, som un partit polític que a moltíssima gent li generem simpatia perquè som activistes, i saben que no tenim recursos però que som coherents i fidels i honestes amb les nostres propostes, perquè cal dir que PACMA té un 70% de representació femenina! -agrega somrient!

 

 

 

 

Últimas noticias

Contenido relacionado