miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Punts violeta contra el sexisme en les festes del Roser d’Almassora

Creu Roja i Ajuntament instal·laran carpes informartives en el Recinte i el centre d'Almassora.

La regidora d’Igualtat d’Almassora, María José Tormo, ha presentat la campanya de sensibilització i prevenció de les agressions masclistes per a les festes del Roser que comencen demà. Sota el títol ‘Fem tractes amb els bons tractes. Ventem el masclisme’, la localitat activarà demà els punts violeta, un ventall amb consells i telèfons d’emergència, un codi QR d’accés a una llista de cançons per la igualtat i la cartelleria informativa per a la conscienciació ciutadana.

En primer lloc, els punts violeta es distribuiran entre el Recinte Fester i la plaça Pere Cornell. La carpa obrirà aquests espai les nits de demà divendres i el dissabte i també en les matinades del 8, 10, 11 i 12. L’horari d’atenció serà d’1.30 a 5.00 hores, coincidint amb els concerts i activitats nocturnes programades en aquest recinte, freqüentat sobretot per joves.

Per part seua, la plaça Pere Cornell obrirà els punts violeta el dissabte 5 de 19 a 21 hores i el dissabte 12 de 23.30 a 1.30 hores, de manera atenga el públic assistent als concerts programats en aquesta cèntrica ubicació. En qualsevol dels dos espais hi haurà personal de Creu Roja per a facilitar informació i atenció.

“El compromís municipal per a treballar cap a una societat igualitària, en la qual es respecten els drets de totes les persones, ha de reflectir-se també en festes”, ha assenyalat la regidora d’Igualtat, María José Tormo. “Ni l’alcohol, la nit o la festa en si mateixa són excusa perquè les relacions entre homes i dones, o per motius d’identitat o orientació sexual, no siguen respectuoses”, segons Tormo.

D’altra banda, la regidoria ha posat a la disposició de la ciutadania un codi QR repartit per la cartelleria municipal que connecta amb una llista de Youtube que disposa de 147 cançons de diferents estils per a ballar i gaudir sense masclisme.

L’enllaç www.youtube.com/playlist?list=plltm92v8efvrieuzj51f3clg2qikvyslo permet accedir de forma gratuïta a tots els títols disponibles.

A més, la localitat estrenarà demà el servei de Bus de la Festa amb parades a demanda per a totes les persones usuàries. El primer trajecte partirà de la confluència del camí Benafelí amb el carrer Manuel Vivanco a les 2.00 hores. A les 4.00 hores està prevista l’eixida que connectarà la carpa del Recinte Fester amb el districte marítim. Qualsevol persona podrà sol·licitar al xofer que pare per a baixar dins de l’itinerari establit.

Últimas noticias

Contenido relacionado