domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

El PSOE presenta una Proposició No de Llei per a pal·liar els danys per inundacions

La diputada per Castelló Susana Ros destaca que és un exercici de responsabilitat i una resposta a les necessitats ciutadanes

El Grup Socialista en el Congrés ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a pal·liar els danys produïts per les inundacions, tempestes i altres fenòmens meteorològics adversos en diversos territoris d’Espanya, entre ells els que van succeir el 20 d’agost a la província de Castelló i que van afectar especialment la comarca del Baix Maestrat, en localitats com Benicarló, Càlig, Santa Magdalena de Polpís o Peníscola. 

La diputada socialista per Castelló Susana Ros que es tracta d’una iniciativa parlamentària que “respon a la voluntat d’oferir solucions a les necessitats de la ciutadania enfront d’episodis que alternen el seu dia a dia”. Ros assegura que aquesta Proposició No de Llei “mostra una responsabilitat d’Estat i territorial d’un Govern que continua treballant per a atendre les necessitats de la gent també davant emergències com les provocades per greus fenòmens meteorològics”. 

La proposició presentada pel Grup Socialista en el Congrés, del qual a més de Susana Ros també forma part el diputat Germán Renau, reconeix que aquestes situacions produeixen greus danys materials, tant en béns privats com en instal·lacions i serveis públics així com en explotacions agràries (afectant cultius com els cítrics, el raïm o l’oliva, entre altres), infraestructures, immobles i estris. 

Cal destacar que la Diputació Provincial, dirigida pel socialista José Martí, ja es va posar a la disposició dels municipis amb caràcter immediat per a oferir els mitjans tècnics i humans de què disposava el Consorci Provincial de Bombers per a ajudar-los en la reparació dels danys causats per les pluges, que van recollir entre 40 i 60 litres d’aigua per metre quadrat en poc més de mitja hora. Les principals afeccions es van concentrar en camins rurals.

Últimas noticias

Contenido relacionado