Delegats Sindicals d’UGT, CCOO i CSIF estan este divendres a l’entrada del centre del Consorci Hospitalari Provincial “per denunciar les retallades” i cridar l’atenció sobre la seua situació laboral i també sobre el que això implica per la sanitat i per tant pels pacients.
Així, els representants sindicals estan repartint uns fulls on s’explica breument quines són les seues reivindicacions. Les consignes parlen de la “qualitat i la dignitat a la sanitat pública”, de la situació del personal sanitari que “en un 40% aproximadament es troba en caràcter temporal”, de la pèrdua d’un 5% del poder adquisitiu de treballadors i treballadores del consorci per la situació dels seus salaris o de l’estabilització del treball després de les ofertes laborals dels últims 3 anys.
Cal recordar, que a la recent visita de la Consellera de Sanitat Ana Barceló, amb el President de la Diputació Provincial José Martí, hi havia prevista una trobada amb els representants dels treballadors però que finalment no va tindre lloc, ja que molts d’ells consideraven que ni tan sols s’havien escoltat o plantejat les seues peticions perquè la reunió que es demanava era amb tota la part sindical.
REIVINDICACIONS DE SUBSTITUCIÓ DE PERSONAL
Des de CSIF, Salva Tello, portaveu d’este sindicat a l’Hospital Provincial explica que l’objectiu prioritari d’este tancament és “reduir el 40% de la temporalitat del personal de l’hospital, això vol dir que hi ha una part que hui està i demà no està, a més s’està retallant en personal i s’està fent una rotació massa intensa en especial si tenim en conter que tractem amb persones i ens enfrontem a pacients oncològics o de l’àrea de salut mental”, apunta.
Segons explica Tello la situació està en un moment en què “s’ha arribat a constatar inclús que la falta de personal per manejar màquines pot arribar a endarrerir inclús en tres mesos un tractament de radioteràpia”.
I és que per entendre esta situació de què les substitucions de personal no arriben de manera immediata s’ha d’entendre el funcionament d’este consorci pel que fa al personal.
En estos moments, al consorci Hospitalari Provincial el personal funcionarial no es pot substituir, i representa el 40%, això significa que si hi ha una baixa, no es pot substituir fins que té el vistiplau de Conselleria d’hisenda, “i això pot tardar des de 15 dies a tres mesos”, puntualitza el representant sindical.
Per això, una de les demandes d’este tancament és la de “la substitució de tot el personal que siga necessari a l’hospital, és a dir que independentment de si eixe personal és funcionari o és personal contractat, perquè el que fa falta és atendre els pacients en condicions”.
D’altra banda, “el 60% restant és personal laboral que sí que se substitueix, encara que cal dir que el 30% és personal que està en caràcter temporal i van rotant de manera que cap pot durar més d’un any i això també genera una situació de dificultat i incomoditat que pot afectar també els pacients”, argumenten els sindicats.
Cal dir que segons els actuals estatuts, la titularitat del Consorci Hospitalari Provincial és conjunta entre Diputació Provincial i Conselleria de Sanitat, però és d’una reunió amb Conselleria, amb tota la part sindical, de la qual en estos moments estan pendents de rebre resposta.