martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Protecció Civil ensenya a alumnes i professors a actuar en situacions d’emergència

El Servei Municipal de Protecció Civil ha començat a impartir els cursos d'autoprotecció escolar, dirigits a professorat i alumnes dels centres docents de la ciutat.

Els cursos, acordats amb la direcció dels centres, consten de diverses parts, des de la informació a professorat sobre les normes generals d’evacuació i actuacions en situació d’emergència, fins als simulacres.

En els simulacres, que compten amb la col·laboració de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, els alumnes posen en pràctica l’aprés durant els cursos, en els quals els efectius del servei municipal ensenyen els procediments per a eixir del centre en ordre fins a un punt de trobada. Les sessions, tal com informa Protecció Civil, donen importància al manteniment del silenci, l’eixida en fila índia i ordenats segons proximitat del lloc d’inici de l’emergència, amb la finalitat d’aconseguir la major operativitat i disminuir els riscos.

Els simulacres compten també de manera habitual amb la col·laboració de la Policia Local, amb l’objectiu de conéixer els llocs on, en cas real, cada centre reuneix l’alumnat, a més d’implicar-se en les situacions del simulacre, com a ajuda a ferits, accés de bombers i sanitaris, etc. Els cursos d’autoprotecció escolar finalitzaran al desembre.

Últimas noticias

Contenido relacionado