miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’aposta per la mobilitat sostenible de Castelló anima a anar a peu o amb bicicleta

El regidor Jorge Ribes presenta la programació d'una Setmana de la Mobilitat, del 16 al 22 de setembre, que inclourà el "dia sense cotxes" i una "macrobicicletada" així com rutes caminant x la ciutat

Explicar-li a la ciutadania les alternatives urbanes que té per desplaçar-se per Castelló i no únicament enumerant sinó concretant quines són les millors opcions per cada zona, “quan costa el bus o el servei de bicicletes o per on passa cada línia urbana” són algunes de les informacions que el regidor de mobilitat, Jorge Ribes, vol que arriben a la ciutadania i que s’oferiran també en la Setmana de la Mobilitat.

Així, Castelló se suma de nou del 16 al 22 de setembreesta iniciativa europea. El tema triat en aquesta edició per la Comissió Europea està centrat a caminar i pedalejar de forma segura i el lema és: Camina amb nosaltres!. Una temàtica amb la qual es posa el focus en els beneficis que tenen aquestes dues formes de desplaçament per a la salut, el medi ambient i l’economia. És a dir, una “triada” guanyadora per butxaca, salut i sostenibilitat.

I és que a més, convèncer els veïns per fomentar el canvi d’actitud, “en un lloc com Castelló on la seua orografia invita a fer ús d’alternatives al vehicle privat”, és també un dels objectius que té al cap el regidor de mobilitat en els seus projectes.

DISSABTE 21, DIA SENSE COTXES

Entre les activitats previstes durant la Setmana de la Mobilitat a Castelló, cal ressaltar el Dia sense Cotxes, que serà el dissabte 21, per la qual cosa el centre de la ciutat quedarà tancat per al trànsit i només podran circular vehicles no contaminants i serveis de càrrega i descàrrega. La zona restringida a la circulació serà la delimitada entre la plaça de la Pau, Gasset, l’avinguda del Rei Don Jaime, els carrers Zaragoza, Navarra i Arrufat Alonso, la plaça Clavé i els carrers Sant Lluís i Conde Pestagua.

“ÚS ALTERNATIU” DE L’ESPAI DE LES PLACES D’APARCAMENT

També eixe dissabte, tindrà lloc una iniciativa per canviar l’escenari urbà d’una manera més artística i és que serà el PARK (ingDay, des de les 9.00 a les 14.00 hores, al carrer Navarra, amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç.

Esta iniciativa, nascuda als Estats Units en 2005, té com a objectiu reivindicar l’espai públic per a la ciutadania d’una forma divertida i original i, al mateix temps, fomentar una mobilitat sostenible. Per a això, es disposaran d’una sèrie de places d’aparcament d’ús públic en la qual els diferents comerços adherits podran deixar volar la seua imaginació decorant-les o realitzant activitats a l’aire lliure. Amb este propòsit, enguany es llança un concurs dirigit a tota mena de comerços i entitats en dues modalitats, bé decorant una plaça de pàrquing o l’aparador del seu negoci.

INSPECCIONS TECNIQUES DE BICICLETES I “MACROBICICLETADA

En la programació del dissabte, figura també una marxa amb bicicleta, que eixirà a les 10.00 hores del carrer Navarra i farà un recorregut urbà amb parada a l’ermita de la Magdalena. Durant la jornada, hi haurà tallers infantils i concerts de música, de Dusting i Paradita flamenca.

A més, un any més i per iniciativa de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, el TRAM serà totalment gratuït el diumenge 22.

Durant la setmana hi haurà tallers infantils i activitats ludicodidàctiques sobre la mobilitat sostenible, camins escolars i conducció i seguretat viària de la bicicleta, que es programen en els col·legis Carles Salvador, Censal, Illes Columbretes, Vicent Artero, Jaume I i Manel Garcia Grau.

També es faran inspeccions tècniques de bicicletes gratuïtes en diversos punts de la ciutat i per al divendres 20 hi ha programada una macrobicicletada” de 9.00 a 12.30 hores que per primera vegada acollirà el Passadís de les Arts del parc Ribalta, amb la participació d’uns 400 xiquets i xiquetes de set col·legis (Jaume I, Vicent Artero, Manel Garcia Grau, Illes Columbretes, Censal, Carles Salvador i Gaetà Huguet). D’altra banda, s’han organitzat diverses visites guiades a peu: Castelló cultural, Castelló de nit i Essència de Castelló.

Els interessats poden consultar tota la programació relativa a la Setmana de la Mobilitat en la pàgina web seguretatvial.castello.es

 

Últimas noticias

Contenido relacionado