miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

El 768 aniversari de Castelló retrà homenatge als 40 anys d’Ajuntaments democràtics

Entre el 6 i el 8 de setembre la programació prevista recull des d'escenificacions històriques i desfilades fins a propostes tan variades com l'espai "Descobreix Japó a través del te"

Escenificacions històriques, desfilades d’animació, una visita guiada pel Castelló Medieval o concerts i pirotècnia són només alguns dels ingredients que conformaran el 768 aniversari de Castelló, en un complet programa que tindrà lloc del 6 al 8 de setembre.

Tot i això, enguany, a l’apartat institucional, l’acte més destacat serà la celebració dels 40 anys d’ajuntaments democràtics que el dissabte 7 retrà homenatge a tots els alcaldes i corporacions municipals que han passat pel consistori de Castelló, coincidint amb el 40 aniversari de la constitució dels primers ajuntaments després de la dictadura. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat a la presentació dels actes previstos que serà un reconeixement al treball dels qui al llarg de 40 anys han estat al servei dels veïns”.

A més Marco també ha posat en relleu que amb totes les celebracions previstes per estes tres jornades, on es conjuga història i divertiment, “es pretén atorgar la importància que mereix una data tan assenyalada per a la ciutat, com és el dia en què es va signar l’autorització perquè els habitants de Castelló pogueren traslladar-se a la Plana”.

PROGRAMACIÓ VARIADA AMB “AIRES DE JAPÓ”

Pel que fa al programa previst, la regidora de Festes, Pilar Escuder, junt amb el president del Patronat de Festes, Vicente Montolío, ha posat l’accent en actes com el concert d’Alejo Stivel (vocalista de Tequila), la mascletà” commemorativa en la plaça Cardona Vives, la lectura pública del Llibre dels fets a la plaça Major i la desfilada dels Cavallers de la Conquesta pel centre de la ciutat.

També les justes medievals en honor a Na Violant en la plaça de bous i la presentació de Na Violant d’Hongria 2020, un conjunt de microescenes històriques per a conéixer la història de Castelló i la visita guiada pel Castelló Medieval, a més de la jornada aèria en l’aeròdrom, amb exhibicions de salt, simuladors de vol, baptisme aeri i vols de drons conformaran enguany les activitats per la commemoració dels 768 anys fundacionals.

Però, en esta ocasió, a més, la primera edil ha fet especial menció a l’espai “Descobreix Japó a través del te”, que estarà situat a la plaça Santa Clara i amb el qual Castelló i Ube continuaran unint llaços, després del recent agermanament. Acompanyada pel xef castellonenc amb una estrela Michelin, Miguel Barrera, el professional guardonat ha explicat que hi haurà diverses propostes «per a promocionar el te en la gastronomia mediterrània i les seues propietats a la nostra ciutat».

Últimas noticias

Contenido relacionado