miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’homenatge de la Gestora de Gaiates en la Diputació marca l’inici dels actes de la Magdalena 2020

Este acte serveix també de preàmbul a les Imposicions de Bandes de les Reines de les Festes de Castelló, Carmen i Gal.la i a les seues Corts d'Honor, este cap de setmana

“Açò és com una traca, i el foc ja ha començat”. Amb esta metàfora tan gràfica i magdalenera, ha definit la Presidenta del Patronat Municipal de Festes, Pilar Escuder, l’acte de presentació de la Magdalena 2020 i de les seues principals protagonistes  que ha acollit este dimecres el Palau de la Diputació Provincial.

A poc més de 48 hores per l’inici dels actes de la Imposició de Bandes de les reines de les Festes de Castelló, Carmen Molina i Gal.la Cavaller i les seues corts d’honor, en una vesprada de pluja intermitent, ha tingut lloc este acte que “inicia el camí cap a les festes”, com ha destacat el President de la Gestora de Gaiates, Esteban Gual.

Puntuals, elegants i sobretot les més menudes, amb certa careta de desconcert en els primers moments però amb gran professionalitat a l’hora dels posats fotogràfics, com expertes que en són, les madrines de les 19 Gaiates, tant infantils com majors, junt els seus presidents i presidentes han omplit el Saló més protocol·lari de la Diputació per iniciar, de manera conjunta i oficial, este acte de presentació de les festes Magdaleneres.

EL PRIMER DISCURS DE LES REINES, CARMEN I GAL.LA

A més de servir de retrobament després de l’estiu i contar amb la presència d’algunes autoritats així com membres de totes les entitats festeres, este encontre també ha servit, entre altres coses, perquè Carmen i Gal.la hagen pogut oferir el seu primer discurs oficial davant el món de la Festa.

Amb els nervis propis d’un debut, la xicoteta Gal.la, amb un vestit rosa palo amb delicades fantasies en forma de detalls florals en gasa, ha mantingut el seu somriure inclús en els moments en què les paraules del discurs se li entrebesaven i generaven alguns simpàtics somriures de complicitat entre el públic. Per la seua banda, Carmen, amb vestit blau amb muscle fora i cabell solt, ha mostrat també eixe “saber estar” que pertoca a una reina. Així, amb veu suau i sincera ha agraït el treball de totes les persones que fan possible les festes, tant al davant, com en especial al darrere, en el treball de cada dia.

EL COMPROMÍS D’UN MONUMENT GAIATER “...ABANS DE LA MAGDALENA DEL 2020″

També de paraules d’agraïment ha estat plena la intervenció del president de la gestora de Gaiates, Esteban Gual, qui hi ha destacat l’esforç de tots aquells i aquelles que creuen en la Magdalena com “una festa de carrer per fer barri i crear ciutat” i veuen en la Gaiata “vida, energia, llum i simbologia”. Una simbologia, la dels monuments de llum, a la que també s’ha referit la presidenta del patronat de Festes i regidora, Pilar Escuder, qui a més de lloar les festes de Castelló i afirmar que enguany “farem coses” ha anunciat que abans de la Magdalena del 2020 “tindrem un monument ficat a Castelló per poder ensenyar les Gaiates als que vinguen, encara que no siguen festes i no només a Fitur!”

Per la seua banda, en nom de la Diputació, la vicepresidenta Patrícia Puerta, després d’excusar l’absència del President de la institució amfitriona, “per motius d’agenda”, ha felicitat tots els presents per la seua dedicació i compromís en les festes “per convertir-les en un referent”.

APARADOR “D’ESTILS” EN UN DIA DE METEOROLOGIA COMPLEXA

En un acte que ha durat prop de dues hores, i on totes i cadascuna de les madrines i presidents i presidentes de les Gaiates han tingut el seu reconeixement, en forma d’ofrena floral per les joves i de “brotxeta de xuxes per les xiquetes, un altre dels al·licients afegits, pel que fa a la crònica social, és la “passarel·la” de moda que inevitablement implica.

Tons pastels, estampats florals i també marcat protagonisme del color roig, escollit per moltes de les madrines han conformat este llenç d’elegància en un dia on resultava complicat escollit el “outfit” adient a les condicions climatològiques, com confessaven algunes de les protagonistes.

Últimas noticias

Contenido relacionado