martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Participació ciutadana destaca les associacions com a generadores d’economia

El regidor Franscesc Mezquita presenta la campanya ‘Les Associacions, el Cor del nostre Poble’ per acompanyar les guies municipals d’entitats i d’activitats

Un total de 800 són les associacions que recull la guia de Castelló presentada este dijous, encara que 32 d’estes entitats són les que, segons el registre municipal, més dinamisme social generen ofertan 226 activitats obertes al públic.

El regidor de Participació Ciutadana de Castelló, Francesc Mezquita, ha presentat esta Guia d’Associacions 2019 i la Guia d’Activitats de les Associacions Veïnals, junt la campanya ‘Les Associacions, el Cor del nostre Poble’ que tracta de donar a conèixer la importancia de l’associacionisme i com repercutix a la societat.

En col·laboració amb el consistori, les propostes realitzades per aquestes associacions «han suposat una inversió de 250.000 euros en la ciutat per part de les organitzacions i altres 80.000 subvencionats per nosaltres», com ha explicat el regidor, unes xifres que evidencien que “les associacions són tot un actiu social i econòmic”.

D’altra banda, i per destacar esta importància, la regidoria ha llançat també la campanya ‘Les Associacions, el Cor del nostre Poble’, una iniciativa de la Fundació Horta Sud que omplirà els carrers de la ciutat de Castelló durant les pròxima setmanes. Aquesta acció s’emmarca dins de l’última campanya de promoció de l’associacionisme de la fundació i s’ha desenvolupat amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

La campanya es compon de cinc dissenys en els quals es mostra com les associacions generen llocs de treball, fomenten la cultura i les tradicions, l’educació, la igualtat en la diversitat o valors com la solidaritat. Amb aquesta acció “aspirem a comunicar de forma amena el paper fonamental de les associacions i a recordar a la ciutadania les millores socials que la seua acció ha permés gràcies a l’esforç, la il·lusió i el compromís de milers de persones”, ha assegurat Mezquita.

És per això que un dels objectius fonamentals de la Regidoria de Participació i d’aquesta campanya les il·lustracions de la qual han estat realitzades pel dissenyador valencià Alejandro Esteller i l’estudi Bueno.Good Brands és reconéixer totes les persones que treballen dia a dia darrere una associació de forma desinteressada i que amb el seu treball contribueixen a la transformació social.

Últimas noticias

Contenido relacionado