Els menuts de les Alqueries inicien les festes amb ‘el seu pregó’

Les celebracions en honor a la Mare de Déu del "Niño Perdido" repeteixen l'exitosa experiència del "bou en corda" per dins de la població que estrenaren l'any passat

En una iniciativa conjunta de la regidoria d’educació i la de festes per a implicar els més menuts en les tradicions, les Alqueries ha arrancat este divendres les seues celebracions patronals amb un pregó fet pels xiquets de sisé curs del municipi. Així, per primera vegada han sigut els més xicotets qui han cridat els seus veïns a participar en els actes previstos al municipi del 3 al 13 d’octubre.

Com explica la regidora de festes, Lorena Maure, “parlant amb la regidora d’educació vam veure que volíem fer alguna cosa per involucrar els xiquets en les festes i de seguida vam llançar la idea d’un concurs per fer el pregó. Han participat 21 alumnes i encara que només es llegirà el pregó guanyador però se’ls premiarà a tots per la seua implicació”.

D’aquesta manera les festes en honor a la Verge del “Niño Perdido augmenten encara més tot el ventall de població al que es volen adreçar amb l’honor conferit als infants de ser anunciadors de les festes i celebrar-ho posteriorment amb una globotà amb més de 3.500 globus.

A més, per segon any consecutiu, les festes patronals de les Alqueries repetiran l’experiència taurina del “bou en corda” per dins del poble, una modalitat que encara que arrelada a molts indrets de la província de València però que a Castelló encara aconsegueix cridar l’atenció de molts forasters, com explica la regidora de festes.

En total, deu dies de celebracions i festivitats en unes festes “al carrer i on les activitats i la germanor entre penyes té molt més protagonisme, per exemple, que a les festes de la segregació de juny”, afegeix Maure.