miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

PSPV-PSOE, Compromís i Ciudadanos rebutgen un nou Pla 135 “per no destrossar el pressupost de 2020”

La moció presentada pel PP no ha prosperat per la impossibilitat de poder complir amb el finançament de les actuacions dins dels terminis, segons ha indicat el responsable d'Hisenda

Els comptes de la Diputació de Castelló sembla que no ixen per poder donar compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària i de la regla de despesa que estableix la Llei d’Estabilitat Pressupostària i de Sostenibilitat financera. Això no és cap novetat, però tot i això i tenint presents les dificultats de finançament que afronten molts municipis de la província, al Plenari d’este dimarts, les inversions i ajudes financeres han tornat a copar una bona part de la sessió, ja que els populars plantejaven una moció per la posada en marxa d’un segon Pla 135 en este exercici.

Finalment, el ple de la Diputació ha rebutjat amb els vots de PSPV-PSOE, Compromís i Ciudadanos esta la moció presentada pel Partit Popular. L’argument, en paraules del diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, “és una proposta que arriba tard i malament” i que a més “no resulta viable per raons tècniques i perquè estant tan avançat l’any, seria impossible complir els terminis i acabaríem destrossant el pressupost de 2020, que és el que ha ocorregut amb el de 2019, any en què s’està fent front a una gran part de les obres del Pla 135-2 de 2018″.

Agustí ha explicat que “els informes d’Intervenció corresponents al segon trimestre de 2019, quan el PP encara governava aquesta Diputació, ja posaven de manifest que l’entitat no preveu complir l’objectiu de la regla de despesa”. Idèntica consideració ha tornat a realitzar el departament a l’actual equip de govern en el moment previ a l’elaboració dels pressupostos de 2020.

Els tècnics de l’àrea econòmica adverteixen que existeix un elevat risc d’incompliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària i de la regla de despesa que estableix la la Llei d’Estabilitat Pressupostària i de Sostenibilitat financera que es va aprovar durant el mandat del president Rajoy. En conseqüència, “el més probable és que la institució es veja abocada a formular un pla d’econòmic financer per al període 2020-2021 que reduirà de manera substancial la seua capacitat d’inversió i que únicament es podria eludir en el cas que la citada llei deixara d’estar en vigor”.

Un altre dels punts previstos per este dimarts ha estat l’aprovació de la reestructuració de l’equip de govern que es produeix després de la presa de possessió de la regidora de Borriana, Lluïsa Monferrer, com a nova diputada provincial, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima eficàcia en la gestió.

D’altra banda, un altre dels acords del ple ha sigut ampliar els terminis per a la liquidació de les obres i dels pagaments de subvencions del Pla Castelló 135 corresponent a 2019, una vegada constatades les dificultats que tenen els ajuntaments i les mancomunitats per a complir amb els terminis inicialment estipulats. El termini de liquidació s’amplia fins al 16 de desembre de 2019, la sol·licitud de pròrroga d’execució fins al 15 de novembre de 2019 i el termini d’adjudicació per a autorització de pròrroga fins al 30 de desembre de 2019.

Últimas noticias

Contenido relacionado