miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

El plàstic a les platges, un problema cada vegada més visible

Una doctora en Tecnologies del Medi Ambient realitza un experiment a la platja del Pinar de Castelló per a denunciar esta problemàtica

Marina Seder Colomina (Castelló, 1987) compta amb un doctorat en Tecnologies del Medi Ambient. Actualment, treballa com a professora d’FP de Biotecnologia a França i este estiu va realitzar un experiment a la platja del Pinar de Castelló per a visualitzar i denunciar el problema del plàstic que cada dia apareix en este lloc.

Malgrat estar molt ben cuidada per les institucions i ser una de les millors platges de la ciutat, ja que compta amb la bandera Blava i la bandera de Qualitur, cada any està més bruta, sent això una responsabilitat tant del govern i de la indústria com dels ciutadans.

Per a evidenciar este problema, Marina Seder i el seu acompanyant van recol·lectar tot el plàstic que van trobar en una distància de 200 metres aproximadament durant 30 minuts. Allí es van trobar no solament els plàstics que la gent s’havia deixat, sinó els plàstics que el mar havia tret durant la nit: bosses, gots de plàstic, burilles, palletes…

I això no és tot. El més preocupant són els microplàstics, no els que trau el mar cada nit i són vistos, sinó els que es queden dins, alimentant als peixos que després es menja la ciutadania, ja que, tal com diu un estudi recent de la WWF, els éssers humans mengen cada setmana l’equivalent en plàstic a una targeta de crèdit.

Per tot això, es denúncia i demana a totes les parts implicades una acció clara i directa per a protegir el mar, a tots els que viuen en ell i a la gent que menja d’ell. I tu, encara gastes plàstic?

Últimas noticias

Contenido relacionado