martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Peníscola sol·licita una base d’ambulàncies per al municipi

El servei de transport sanitari que costeja l'Ajuntament duplica els serveis que presten els vehicles de la Generalitat.

El ple municipal del pròxim dijous inclou en els assumptes a tractar la proposta de resolució de l’alcalde, Andrés Martínez, per a remetre a la Generalitat Valenciana la sol·licitud d’una base d’ambulàncies en el municipi.

“Una vegada més, continuem insistint en la necessitat imperiosa de comptar amb això, perquè des de Conselleria ni s’han volgut fer càrrec del servei, ni ens permeten que puguem cobrir-ho nosaltres en les mateixes condicions que hauria de prestar-se des de l’administració autonòmica” ha recordat el primer edil.

En les comissions informatives al ple, “tots els grups s’han mostrat amb actitud favorable a la petició, tots entenem que hem de continuar reclamant a la Generalitat València a aquest servei”.

En el ple de juny de 2016, per unanimitat de tots els grups, es va fer aquesta mateixa sol·licitud, “des de Generalitat no han atés la nostra petició i no deixarem d’exigir el que és just; és per això que, arrancat el nou mandat, tornem a insistir sobre aquesta necessitat” ha explicat Martínez.

Aquesta primera sol·licitud en 2016 venia motivada després de la recepció de l’informe requerit per part de l’Ajuntament a la Conselleria de Salut, pel qual es demanava a l’administració competent un informe de no duplicitat amb l’objectiu de poder continuar contractant el servei d’ambulància 24h.

Aquest procediment, que venia duent a terme l’Ajuntament en els anys anteriors, rebia per primera vegada un informe desfavorable en 2016 per a l’administració local, perquè assegurava que existia duplicitat i que aquesta no és competent per a la contractació d’aquest servei sanitari.

A conseqüència d’aquest informe, l’Ajuntament treia a licitació pública un contracte per a transport sanitari no assistit i, en l’actualitat, aquest transport sanitari dependent de l’Ajuntament, atén al voltant de 1400 urgències a l’any, mentre el servei que presta la Generalitat, amb vehicles amb base en altres municipis veïns, atén 600 urgències anuals.

“Les xifres són molt clares, els vehicles sanitaris que es desplacen des d’altres poblacions són incapaces d’assumir la quantitat d’urgències que s’alerten en la nostra població, sobretot en els mesos d’estiu; és inadmissible i inconcebible que amb més de 120.000 habitants en temporada estival, duplicant i triplicant la població d’altres localitat que compten amb base d’ambulància a la nostra comarca, Peníscola no dispose de base d’ambulància pròpia; hem d’insistir a la Generalitat i ho farem fins que ens atenguen” ha assegurat Martínez.

Últimas noticias

Contenido relacionado