domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Peníscola rep nou propostes de la ciutadania en el procés de confecció dels Pressupostos Participatius per a 2020

Durant la tercera setmana del mes d’agost, els veïns i veïnes de la localitat han presentat les seues propostes a través del Servei d’Atenció Ciutadana perquè els tècnics municipals hi informen i es puguen sotmetre a votació.

La Regidoria de Participació Ciutadana, juntament a la Regidoria d’Hisenda, ha confirmat la recepció de nou propostes de la ciutadania per poder ser incloses en el pressupost municipal de l’any pròxim.

Entre els dies 19 i 23 d’agost s’establia i anunciava el període de recepció de propostes a través d’un formulari que es trobava en el web municipal, així com en el mateix Servei d’Atenció Ciutadana.

Tal com es va marcar en el procediment inicial dels anys anteriors, després de la recepció de propostes, els tècnics municipals, que ja les han rebut assignades, segons les competències de cada departament, les avaluaran, hi informaran i, si s’ajusten a les competències municipals, efectuaran les memòries valorades corresponents per saber el cost de cada inversió proposada.

Els informes s’atendran per part de la Junta de Portaveus, i aquelles propostes que s’ajusten a les competències municipals i es tracten d’inversions sostenibles, se sotmetran a votació popular, al llarg del mes de setembre.

“En funció de la valoració econòmica de cada proposta i la disponibilitat pressupostària, podrem valorar incorporar una o més d’una proposta; tot això condicionat també a que aquestes siguen de competència municipal” ha explicat el regidor de l’àrea de Participació, Ramón Simó.

Las propostes veïnals

Les peticions de les veïnes i veïns de la ciutat, que s’han rebut en l’àrea de Participació Ciutadana, inclouen obres i millores en equipaments i instal·lacions; així com propostes d’activitats.

La insonorització de la zona infantil de la Biblioteca Municipal, la il·luminació i la millora del frontó, la inclusió d’una marquesina i zona d’ombra en l’accés del col·legi de primària, la il·luminació de la CV141, la protecció de les voreres de la invasió de vehicles en zones d’aparcament en bateria, la inclusió de reductors del velocitat en el carrer d’Irta, direcció Font Nova, i la mateixa proposta en la zona de Monte Pitxells, així com la instal·lació d’una pista de patinatges sobre gel per a la campanya de Nadal són les idees plantejades.

Últimas noticias

Contenido relacionado