Patricia Puerta aplaudeix la labor d’APNAC i manifesta el compromís de la Diputació per a buscar una solució a l’obertura del centre de dia de Gran Via

La vicepresidenta de la Diputació visita les instal·lacions estivals de l'associació de pares de persones amb autisme per a conéixer les seues necessitats.

La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, ha visitat al Grau de Castelló les instal·lacions de l’Associació de Pares de Persones amb Autisme de Castelló (APNAC) on, durant tot l’estiu, realitzen els serveis de respir de caps de setmana i els campaments estivals per a xiquets i xiquetes amb trastorns de l’aspecte autista.

Durant la visita, Puerta ha mantingut una reunió de treball i ha compartit impressions amb la presidenta del col·lectiu, Francisca Suárez, i la secretària Rosa Díaz, per tal de conéixer de primera mà els projectes que, actualment, estan portant a terme en la província i per a recollir totes les seues demandes. Una de les demandes que les representats de l’associació han traslladat és la necessitat d’agilitzar l’obertura del nou centre de dia de Gran Via, un tema en el que la vicepresidenta s’ha compromés a estudiar fórmules de col·laboració perquè aquest servei tan demandat siga una realitat.

«Des de la Diputació estem per a donar solucions, per això posarem tot el nostre interés en que el centre de Gran Via s’òbriga el més prompte possible i que siga un espai digne i d’acord a les necessitats tant dels usuaris i usuàries com de les famílies», ha expressat la vicepresidenta.

La vicepresidenta també ha aprofitat l’ocasió per a conéixer personalment cada cas i el personal de l’entitat, als qui ha agraït el seu esforç i el seu treball diari per a millorar la qualitat de vida i els drets de les persones amb autisme.

Cal destacar que la Diputació de Castelló col·labora de forma directa amb APNAC amb un conveni de 20.000 euros. L’any passat, a més a més, hi va destinar 8.000 euros més en forma de subvencions com a entitat prestadora de serveis socials.