lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Orpesa tarda dos anys en completar la partida d’armilles antibales

Han passat dos anys dels atemptats de Barcelona, quan la majoria d'unitats de policia local van decidir completar el seu equip amb armilles antibales.

L’Ajuntament d’Orpesa ha adquirit 18 armilles antibales i antitall per a garantir la seguretat dels agents de Policia Local que presten un servei bàsic i que respon al compromís de millorar els mitjans dels serveis de seguretat, tal com ha destacat l’alcaldessa, María Jiménez.

La decissió s’ha pres abans de completar els 100 primers dies de l’alcaldessa amb l’ànim de respondre a una de les reclamacions de la policia local, que no disposava de suficients armilles per a tot el personal. La situació d’Orpesa, pareguda a la de Cambrils, com a localitat turística de costa, convertia en prioritària esta necessitat, que ha sigut publicada al poc de cumplir-se els dos anys de la cadena d’atemptats que van costar la vida de més de 15 persones.

Estes 18 noves armilles antibales suposen una inversió de 13.100 euros dels quals el consistori ha sufragat únicament 25%. La resta del finançament ha estat subvencionada per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. Les noves armilles, d’ús individual i que reuneixen qualitats de confort i ergonomia per a facilitar el treball policial ordinari, s’adequaran a cada agent i realitzen protecció enfront d’agressions amb armes de foc i amb armes blanques.

“El cos comptava amb este tipus de protecció, però no de forma individual per a cada policia. Atés que este any, la subvenció permet adquirir equipaments d’estes característiques hem decidit destinar bona part de la partida a la seua compra”, ha explicat la regidora delegada de Policia Local, Araceli de Moya.

Últimas noticias

Contenido relacionado