domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Orpesa ‘repassa’ la seua història en les festes patronals

Orpesa se submergeix en la seua primera setmana de festes en honor a la Verge de la Paciència amb un variat programa d'actes per a tots els públics.

Orpesa se submergeix en la seua primera setmana de festes en honor a la Verge de la Paciència amb un variat programa d’actes per a tots els públics, previs a l’inici de concerts, exhibicions taurines i tancaments.

Sense anar més lluny, dimarts celebrarà el Dia Intercultural, una jornada en la qual participaran diverses comunitats i en la qual els assistents podran a sumar-se a activitats, tallers i degustacions de productes en el recinte multiusos. La inauguració de l’exposició ‘Orpesa Barri antic’ amb les 20 imatges finalistes del concurs i la xarrada de temàtica taurina a càrrec de la ramadera Macarena Gallego, de la ramaderia Javier Gallego, centraran l’activitat vespertina.

Cal recordar que enguany, el municipi s’ha organitzat per sectors i cada vesprada (des de hui i fins al divendres 4), els veïns rebran la imatge de la seua patrona i, posteriorment, participaran en la pujada de la Verge en romiatge des de la plaça Major i fins a la seua capella, situada en la plaça de l’església, on posteriorment tindrà lloc el septenari.

Una altra de les cites més rellevants d’aquests primers dies de festejos patronals arribarà dimecres que ve al museu amb la xarrada històrica sobre el quart centenari de l’assalt a pirata a Orpesa (esdevingut l’any 1619), una data que serà recordada durant les dues intenses setmanes festives de la localitat. En la conferència participaran Josep Vicent Miralles i Pedro Ruiz Palomera, els qui explicaran al públic assistent les conseqüències més rellevants d’aquell succés i el que va suposar per al poble d’Orpesa.

El dijous la jornada estarà dedicada als majors del municipi, amb una missa homenatge (a les 12.00 hores a l’església de Sant Jaume) i un menjar de germanor en el recinte multiusos després de la qual podran gaudir d’una actuació en directe. L’obra de teatre ‘Escriu-me a la terra’, en record al poeta i dramaturg Miguel Hernández, serà una altra de les propostes lúdiques que omplirà de cultura i record el Espai Cultural.

Últimas noticias

Contenido relacionado