miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Orpesa ‘obri’ tres noves aules per a l’escola de música local

L’Escola de Música d’Orpesa compta des de fa unes setmanes amb tres nous espais en els quals els alumnes poden assajar al costat dels seus professors. La mesura, que arriba després de la demanda dels usuaris, respon a la necessitat d’espai del quasi un centenar d’alumnes que forma part d’esta escola local. D’esta manera, joves i adults poden fer ús de tres aules que han sigut creades per a les classes individuals d’instrument que són impartides per professors especialitzats en clarinet, saxo, flauta, oboé, percussió, trompeta, tromba, trombó, tuba i bombardí.

Cal recordar que l’escola compta també amb un Jardí Musical (sessions dirigides a xiquets i xiquetes a partir dels 4 anys), amb classes de llenguatge musical i amb la seua escola d’adults. Es tracta d’un centre musical que cada any va augmentar el seu nombre de matrícules, per la qual cosa l’espai d’assaig i de treball és fonamental per al seu bon funcionament. “La problemàtica de l’Espai Cultural és que s’ha quedat xicotet per al nostre municipi i, en concret, per a la nostra escola de música”, explica el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero, qui afig que “les tres noves aules han descongestionat bastant l’espai”. “Des de l’Ajuntament érem conscients d’esta necessitat i quan ens van traslladar la seua proposta, no dubtem a posar solució”, destaca l’edil encarregat de l’àrea.

Per part seua, la presidenta de la Unió Musical d’Orpesa, Santa Embuena, destaca que amb esta actuació “hem solucionat la problemàtica sorgida per la falta d’aules, ja que hi ha dies en què s’ajunten fins a cinc professors, perquè era impossible realitzar les classes d’una manera òptima en tan sols tres aules”. “Ara disposem de cinc –una d’elles fa també les funcions de sala d’assajos de la banda– i un despatx per a les tasques administratives”, conclou.

Últimas noticias

Contenido relacionado