Onda inverteix en tecnologia per a convertir-se en ciutat intel·ligent i millorar el servei públic a veïns i visitants

Ballester: "Volem digitalitzar Onda per a aprofitar el potencial de les noves tecnologies i optimitzar la comunicació amb el ciutadà".

L’Ajuntament d’Onda està invertint en tecnologia per a convertir-se en una ciutat intel·ligent i, així, millorar el servei públic a veïns i visitants. Concretament, s’està desenvolupant una App mòbil que centralitze els serveis i canalitze tota la informació municipal, aprofitant el potencial d’eines com els sistemes de dades digitals, la geolocalització o les notificacions personalitzades.

Aquesta App disposarà de tres perfils diferents: turisme, comerç i ciutadà. Cadascun d’ells s’ha personalitzat amb les opcions que puguen ser d’interés com a informació turística geolocalitzada, directori de comerços o l’eina per a notificar incidències. S’està desenvolupant tant per al sistema Android com Iphone.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha apuntat que “estem treballant per digitalitzar Onda perquè volem aprofitar al màxim el potencial que les noves tecnologies ens ofereixen i, amb elles, millorar la gestió municipal i optimitzar la comunicació amb el ciutadà. Aquesta App, a més d’oferir informació en directe sobre Onda i la seua oferta comercial i turística, ens permetrà conéixer les demandes de veïns i ciutadans i ens servirà per a continuar millorant”.

Cita prèvia en línia
En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament està treballant a millorar el pioner servei de cita prèvia en línia per a facilitar la comunicació ciutadana, ja que s’ampliarà l’horari, en dies i hores, en els quals cada regidor podrà rebre a veïns. Amb aquest sistema, cada onder pot sol·licitar cita amb el regidor o l’alcaldessa des de casa a través de la plataforma, podent triar entre el dia i les hores designades per a rebre visites de cada membre de l’equip de govern. Es tracta d’una innovadora iniciativa de govern obert i participació ciutadana que Onda va habilitar de forma pionera a la província i ara s’ha millorat.

Així mateix, en aquesta aposta també cal sumar les eines i utilitats que ofereix el portal de govern obert municipal, des d’on els ciutadans poden accedir als comptes municipals, informació sobre contractació pública, normativa, informació econòmica, indicadors de transparència o accedir al portal de participació ciutadana des d’on es pot aportar idees i consultar els projectes municipals en vigor.