viernes, 14 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Onda silenciarà de llum i so la fira d’atraccions durant dues hores per als joves amb autisme

La fira d’atraccions d’Onda apagarà les seues llums i sons demà de 17 a 19 hores perquè puguen gaudir de les atraccions les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Així ho ha acordat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, amb els firaires després d’atendre la petició dels familiars de les persones amb TEA, ja que este col·lectiu que pateix alteració en el processament de la informació sensorial pot tindre problemes en exposar-se a sons estridents, llums parpellejants i incandescents o tumults de gent.

“Des d’este Ajuntament treballem per a fer d’Onda una ciutat inclusiva que no es deixe a ningú en el camí i per això la nostra Fira ha de donar exemple i canviar xicotetes coses perquè tots els onders i visitants puguen gaudir d’esta setmana màgica. Ens sumem així, després d’atendre la petició d’este col·lectiu onder, a altres ciutats espanyoles que pensen en les persones amb autisme i amb un xicotet gest, com silenciant durant unes hores la fira d’atraccions, arranquen milers de somriures als nostres joves amb TEA”, ha apuntat la primera edil.

Canvis en la programació davant el temporal

D’altra banda, el temporal de pluja ha obligat a suspendre i traslladar per motius de seguretat ciutadana esdeveniments com la menjada homenatge de la tercera edat, que es traslladarà al divendres 25 d’octubre a les 13.30 hores en el Recinte de Festes, la qual cosa sí que es manté és l’actuació de Toni Vissiedo en el CIM.

Un altre esdeveniment característic de Fira, el sopar de penyes, s’ha suspés i es repartirà per a portar el tombet de bou en el recinte de festes en diferents torns, segons el color de tiquet que tinguen: a les 20 hores aniran els del tiquet roig i blau; mitja hora més tard aniran els de blanc i verd, i a les 21 hores les penyes amb el tiquet groc.

Així mateix, l’Ajuntament d’Onda traslladarà al segon dissabte de Fira les activitats del parc Sargantana Aventura amb rocòdrom, slackline, tir amb arc, llit elàstic i yincana en l’exterior del Pavelló Víctor Cabedo. Els horaris d’esta activitat infantil es mantindrà a les 11 i a les 16.30 hores al costat del Torneig de BeyBlade, la competició de baldufes infantils de moda, organitzat per l’associació Ondakite. Al seu torn, s’ajorna l’Orquestra La Senda del carrer Cervantes.

Els actes que segueixen en peus són el ball a càrrec de Toni Visiedo amb entrada gratuïta per a tots els jubilats en el Centre Integral de Majors Montí. A més, els més xicotets podran gaudir del musical infantil d’Aladín (XVIII Festival de Teatre i Animació Infantil) en el Teatre Mònaco en horari de dues passades: a les 17 hores i a les 19.30 hores.

Últimas noticias

Contenido relacionado