martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Onda reparteix 36.000 estovalles per a fomentar l’ús del valencià entre els turistes en Fira d’Onda

L’Ajuntament d’Onda reparteix 36.000 estovalles individuals biodegradables que inclou vocabulari en valencià als bars, cafeteries i restaurants promocionant així ‘l’esmorzar de Fira’, una de les tradicions més arrelades dels onders i que tenen com a finalitat fomentar l’ús del valencià entre els turistes i visitants que gaudisquen de les festes.

Des de l’Àrea de Normalització Lingüística han llançat la campanya ‘Esmorzant a Onda’ en col·laboració amb Hosturionda, associació d’hostaleria i turisme d’Onda i amb la Regidoria de Ciutat Saludable i Sostenible.

Estovalles individuals que s’han repartit en tots els bars de la ciutat i estan compostos per un 50 per cent de fibra fresca procedent de l’herba tallada i assecada al sol, la qual cosa fa que este paper siga biodegradable i que es descomponga en rebutjar-lo.

La regidora d’Educació, Formació i Normalització Lingüística Estela Badenes, ha ressaltat: “El nostre objectiu és fomentar l’ús del valencià a través de “l’esmorzar de Fira”, una tradició dels veïns d’Onda dins de les festes patronals”.

Últimas noticias

Contenido relacionado