miércoles, 17 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Onda reclama 1,6 milions d’euros de factures impagades a la Generalitat

El deute es podria disparar amb els programes que ja s'han posat en marxa i amb les pròximes obres de millora de col·legis del Pla Edificant.

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Onda, Salva Aguilella, ha fet pública, en un exercici de transparència, el deute de la Generalitat amb el consistori hui dia, que ascendeix a 1.629.246 euros en concepte de factures impagades d’obres i serveis ja executats. En concret, els pagaments pendents corresponen a les partides de serveis socials, Fons de Cooperació Municipal, obres en col·legis o en programes d’Ocupació.

“La Generalitat delega a l’Ajuntament serveis bàsics de la seua competència que després no paga, la qual cosa provoca que els comptes municipals estiguen sempre en una situació crítica esperant els pagaments. Estos llargs retards estan condicionant l’estabilitat financera dels ajuntaments en tota la província. Ens conviden a assumir inversions que suposen un esforç econòmic molt gran per als comptes municipals i després no compleixen amb els terminis de pagament.

De la mateixa manera, el responsable d’Hisenda ha explicat que el deute “es podria multiplicar si segueixen els impagaments en els programes que ja estan en marxa i, especialment, amb les obres de millora dels centres educatius de la localitat previstes en el Pla Edificant i que suposaran una important inversió que deixarà minvades els comptes municipals si Puig segueix sense complir amb el seu compromís de pagament”.

Segons el Pla Edificant serà l’ajuntament d’Onda el que contractarà i executarà, i per tant, el que directament pagarà els 7,6 milions de les inversions previstes. La Generalitat hauria de transferir immediatament els diners que els ajuntaments desemborsen, però els diners no arriba. De la mateixa manera, en la resolució del Fons de Cooperació als Ajuntaments s’assegurava que la Generalitat anava a pagar en el primer semestre de l’any i “encara no pagat ni un euro”.

Aguilella ha recordat també que “hi ha qüestions molt greus, com els fons europeus destinats a l’ocupació i que tampoc estan pagant quan la Generalitat és un mer distribuïdor de fons que els arriben d’Europa i encara deuen diners de programes de fa dos anys”.

Últimas noticias

Contenido relacionado