Onda prepara una nova edició de la marxa ‘Caminant per Onda’ per a valorar el paratge i patrimoni municipal

Pastor: "És un privilegi viure en una ciutat tan rica en paratges naturals i que està envoltada de muntanyes, que són el pulmó dels ondencs".

Onda prepara la 8a edició de la seua tradicional marxa ‘Caminant per Onda’, que se celebra el diumenge, 22 de setembre per a valorar el paratge i patrimoni municipal. En aquesta caminada a peu s’espera la participació d’almenys 300 persones aficionades al senderisme.
La ciutat d’Onda és un paradís per al senderista en la qual trobaran el Parc Natural de Serra Espadán i la muntanya més característica, El Montí.

El regidor de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor insisteix a recalcar que “és un privilegi viure en una ciutat tan rica en paratges naturals i que està envoltada de muntanyes, que són el pulmó dels ondencs”.

Durant la marxa hi haurà dos punts d’avituallament, on els voluntaris oferiran aigua als caminants, molts d’ells aniran abillats amb la tradicional camisa que cada any va canviant de model i color. A més, Onda ofereix paratges naturals en els quals es pot gaudir de l’oci a l’aire lliure i en contacte amb la naturalesa en algunes àrees recreatives situades en: El Salvador, l’embassament del Sichar, L’Assut i el Toll d’Ascla.

Recomanacions per a la marxa ‘Caminant per Onda’

Per a la caminada es recomana a tots els participants portar calçat còmode i gorra per a refugiar-se del sol, així com crema solar per a protegir la pell dels raigs ultraviolats.