martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Onda inicia les obres en la zona industrial

El projecte, adjudicat per 597.278 euros, s'uneix a les actuacions que l'Ajuntament, en col·laboració amb l'Ivace, executa en les àrees empresarials de Les Voltes i Molí Nou amb una inversió total de més de 2,3 milions d'euros.

Les màquines treballen ja en la millora d’infraestructures en el polígon de la carretera d’Onda a través d’un projecte subvencionat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) que té com a objectiu la modernització de les àrees industrials de Vila-real. Les obres a l’entorn de la carretera d’Onda han començat en les últimes setmanes, una vegada completat el procés d’adjudicació del contracte per un import de 597.278 euros, i s’uneixen a altres dues actuacions en marxa en els polígons de Les Voltes i Molí Nou, també finançades en col·laboració amb el Ivace.
Segons han apuntat des del departament de Territori que dirigeix el regidor Emilio M. Obiol, en pocs dies des de l’arrencada de les obres en la carretera d’Onda aquestes aconsegueixen ja un 15% d’execució i està previst que en les pròximes setmanes l’empresa adjudicatària multiplique els equips per a accelerar encara més els terminis. En l’actualitat, els operaris se centren en la renovació i canalització d’infraestructures de pluvials i clavegueram en els marges del vial.

El projecte, tal com va anunciar en el seu moment el regidor de Territori, afecta al tram de la carretera d’Onda comprés entre el pont de l’AP-7 i la rotonda que connectarà amb la futura ronda Sud-oest. Les obres contemplen la construcció de dos col·lectors d’aigües pluvials que permetran controlar les inundacions així com una mitjana que separarà tots dos carrils, en la qual s’instal·larà enllumenat i s’aprofitarà per a afegir fibra òptica, xarxa telefònica i tots aquells serveis d’obra civil que es precisen. Així mateix, es construiran voreres a banda i banda de la carretera, i en el costat nord anirà paral·lel un carril bici, de 2,5 metres, separat del vial per un parterre amb arbustos. Obiol ha destacat la millora en la mobilitat que suposarà aquesta reforma, facilitant els desplaçaments, tant de vehicles a motor com de bicicletes, que diàriament es realitzen per aquest vial. Així mateix, el regidor ha posat l’accent que l’obra “modernitzarà una de les entrades a la ciutat amb més trànsit”.

Amb aquest projecte, la inversió que en l’actualitat executa l’Ajuntament de Vila-real, en col·laboració amb l’Ivace, en els polígons industrials arriba als 2.310.385 euros. Aquesta xifra és la suma de les inversions en la carretera d’Onda i les àrees empresarials de Les Voltes (1.70.893 euros) i Molí Nou (642.214 euros).

A més, en breu s’adjudicaran altres dos projectes que han obtingut subvenció de l’Ivace en l’última convocatòria d’ajudes. Es tracta de la millora del polígon de Reg Nou, licitada per 90.450 euros, i l’adequació de l’àrea industrial Travessa, valorada en 178.920 euros. Tots dos es troben en procés de contractació.

Últimas noticias

Contenido relacionado