martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Onda inicia tres dies ‘d’encierros’ amb el balanç més baix d’incidents i queixes en festes

L'alcaldessa, Carmina Ballester, afirma satisfeta que s'està aconseguint que estes festes, on s'estrena el seu equip de govern, siguen "segures, cíviques i igualitàries"

Onda ha arrancat este dijous 24 d’octubre, tres dies consecutius ‘d’encierros‘ que convocaran aficionats taurins de totes bandes. I ho fa en unes festes que, pel moment, segons ha informat l’alcaldessa, Carmina Ballester, en un desdejuni amb mitjans de comunicació, “estan sent cíviques, segures i igualitàries tal com ens vam proposar des d’este nou equip de govern”. De fet, com a dada, la primera edil ha assenyalat que “per ara, quan estem a un poc més de meitat, és una de les fires més cíviques, menys incidents i menys cridades veïnals per queixes”.

L’alcaldessa ha fet referència a algunes de les campanyes específiques i accions que s’han portat a terme durant estes festes per a aconseguir els objectius marcats. D’una banda, ha parlat dels 10 punts violeta que té instal·lats el municipi “amb professionals de Creu Roja específicament formats”, ha remarcat, en una aposta per la igualtat que ha recordat és “una de les apostes de l’equip de govern”. D’altra banda, també ha posat de manifest que la “simpàtica campanya” vinculada a la instal·lació d’urinaris de dones i d’homes durant les festes amb el cartell que proposa “camina 100 metres o paga 100 euros” fins a arribar als WC públics, “està tenint molt bona acceptació”.

UN PRIMER ‘ENCIERRO’ “NET” AMB ELS BOUS DE COUTO

Pel que fa a la part taurina d’este dijous, els sis bous braus de la ramaderia de Couto de Fornilhos han aportat joc i diversió als corredors ondenses i d’altres municipis. Aquesta ramaderia de nom portugués és bastant coneguda en el món de ‘Bous al *carrer’, i per sort ha sigut un tancament “net” segons fonts policials i sanitàries.

Cal recordar que a petició dels bars, restaurants i d’un dels hotels de la localitat, els tancaments d’enguany es realitzaren de manera consecutiva: dijous 24, divendres 25 i dissabte 26 d’octubre per a afavorir el turisme gastronòmic, al contrari d’anys anteriors en els quals els tancaments eren dimecres, divendres i dissabte, deixant el dijous lliure i perdent afluència de gent la resta de dies.

Abans del tancament, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester al costat de la regidor de Cultura i Festes, María Prada de Conflent, la Reina i Dama de la Fira, Simona Slatinská i Elisabeth Brun respectivament i el Consell de Festes han fet el recorregut a peu per a revisar que tots els accessos al recorregut estiguen *perimetrats i en ordre.
A més, la Policia Local ha desplegat un dispositiu de seguretat en el qual 20 efectius locals, autonòmics i nacionals han vetlat per l’ordre públic durant el festeig.

HOMENATGES A LES ASSOCIACIONS ‘EL MOLÍ’, ADAPONDA I ALTRES DE DIVERSITAT FUNCIONAL

L’Ajuntament també ha ofereit un dinar- homenatge a les associacions El Molí, Adaponda i unes altres de diversitat funcional. I és que la solidaritat i preocupació social també han marcat la jornada del dijous. Més de 100 persones han participat a la trobada.

Últimas noticias

Contenido relacionado