domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Onda crea una App gratuïta que reforça la seguretat davant situacions de perill

L'usuari connectarà immediatament amb la Policia Local i a través de geolocalització es presentarà per a evitar incidències.

L’Ajuntament d’Onda crea OndaSOS, una aplicació mòbil per a reforçar la seguretat dels ondenses davant situacions de perill. Amb prémer un botó, l’App connectarà de manera immediata amb la Policia Local que, en pocs segons i a través de geolocalització, es presentarà en el lloc per a evitar possibles incidències.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat ha destacat: “El consistori ha dissenyat una tecnologia pròpia per a protegir i garantir la seguretat dels veïns d’Onda”. Sobre l’eficàcia de OndaSOS assegura que “en una segona fase, es desenvoluparà un botó físic que activarà l’aplicació directament”.

La usabilitat de OndaSOS depén de la configuració i l’estat del dispositiu, ja que ha de ser Android amb versió posterior a 5.0 o dispositiu Apple amb versió posterior ios 11, s’hauran d’acceptar els termes de l’App, es disposarà de saldo per a trucades i missatges, es precisarà de tarifa de dades habilitades i molt important, tindre actiu el GPS perquè en cas d’incidència es puga localitzar amb la major celeritat possible pels agents locals.

Aquesta aplicació només podrà utilitzar-se després de la seua descàrrega a través de Google Play o en sos.onda.es en la secció de descàrregues i realitzar el registre personal en la Policia Local d’Onda.

Horaris de registre

Per a registrar-se com a usuari de l’App haurà d’acudir al Local d’Associacions, donar les seues dades personals i se’ls facilitarà un usuari i contrasenya específics.

Els dies 14, 15 i 16 d’octubre d’11.00 h. a 14.00 h. i de 18.00 h. a 20.00 h. en el Local d’Associacions. I a partir de novembre serà en la Policia Local, els dimarts de 16.00h a 19.00h.

Consells d’utilització

Es recomana no deixar el telèfon en mans de menors que puguen generar un avís fals.

L’avís de OndaSOS mobilitza els recursos humans i materials de la Policia Local, des de l’ajuntament s’insta a la responsabilitat a l’hora d’utilitzar-lo.

Albalat insisteix que “l’ús indegut de l’App causarà la baixa del registre i comportarà a la nul·la capacitat d’utilització”.

Últimas noticias

Contenido relacionado