miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Onda coordina el servei d’Infermeria Escolar amb els dos centres de salut

L'Ajuntament d'Onda té oberta la inscripció per a la Borsa de treball d'Infermera/o Escolar fins al dilluns 7 d'octubre.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, s’ha reunit hui amb els coordinadors dels dos centres de salut de la ciutat per a organitzar la posada en marxa del servei d’Infermer/a Escolar en els centres d’Educació Infantil, Primària i Secundària de la ciutat.

L’Ajuntament d’Onda té oberta la inscripció, fins al dilluns 7 d’octubre, per a la Borsa de treball d’Infermera/o Escolar i posarà en marxa este servei en el moment en què tinga contractats als professionals sanitaris.

Ballester ha explicat que “millorarem els hàbits saludables i la prevenció de conductes addictives entre més de 3.000 escolars d’Onda, i a més es realitzarà un assessorament a les famílies”. A més, el programa també prestarà assistència i assessorament sanitari en les etapes d’infantil i primària, amb suport especial a l’alumnat amb necessitats sanitàries específiques. “Per això és molt important tindre coordinades tots els serveis amb els dos centres sanitaris de la ciutat”, ha afegit l’alcaldessa d’Onda.

La Infermeria Escolar són professionals que presten els seus serveis, dins de l’horari escolar, en un centre educatiu. “A més de l’activitat assistencial que té la infermera d’atendre tot allò que puga necessitar una assistència sanitària directa durant la jornada escolar, o l’atenció a la població infantil amb patologies cròniques, podrà oferir, sobretot, una orientació preventiva i de promoció de la salut en tota la comunitat educativa, d’una manera homogènia i coordinada amb els Centres de Salut”, explica Ballester.

L’alcaldessa ha destacat que “els estudiants d’Onda mereixen el millor servei i les millors instal·lacions per a desenvolupar la seua educació, per això este equip de Govern es deixarà la pell per a aconseguir fer d’Onda un referent educatiu de la província. Així ens vam comprometre amb tots els veïns i així ho complirem, treballant braç a braç amb els centres educatius, les AMPAS, els professionals de l’educació i sanitat”.

Últimas noticias

Contenido relacionado