domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Onda continuarà reclamant al Govern l’autorització de la consulta popular

Ahir va finalitzar el termini legal perquè el Govern es pronunciara sobre la petició de referèndum que va elevar l'Ajuntament sense obtenir resposta.

Ahir 29 d’octubre va expirar el termini legal que tenia el Govern d’Espanya per a donar resposta a la petició de consulta popular sobre la construcció del nou macro abocador i incineradora d’animals morts que proposa Reciplasa. Així ho ha confirmat la portaveu de l’Ajuntament, Elena Albalat, qui ha manifestat que “no ens rendirem davant aquest menystinc cap a Onda i continuarem insistint perquè el Govern permeta donar veu als 25.000 veïns que volen decidir el seu futur, està en joc convertir-nos en una ciutat sostenible o en una ciutat abocador”.

Cal recordar que l’Ajuntament va aprovar la proposta, el passat 11 de setembre en sessió plenària, amb els vots favorables del grup popular i l’abstenció del PSOE i Compromís. Amb la ratificació del màxim òrgan de Govern, tal com estableix l’article 71 de la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local, el document va ser traslladat al Govern d’Espanya perquè autoritze la consulta, prevista per al pròxim 22 de febrer.

“Onda ha sigut generosa amb tota la província durant molts anys enterrant ací el 70% dels seus fems, i considerem que han de ser els veïns, i no un Consell d’Administració, els qui decidisquen si volen que es continue omplint el sòl d’Onda de fem durant vint anys més. La postura d’aquest Ajuntament serà ferm, perquè la salut dels nostres veïns no es ven”, ha afegit Albalat.

Termes de la consulta

El document remés al Govern detalla tots els termes de la consulta popular, que se celebrarà el 22 de febrer de 2020 en horari de 9 a 14 hores mitjançant votació presencial a la Casa de la Vila i en el CEIP Miralcamp, a més del vot per correu. Així mateix, s’estableix que el cens de votants el formaran totes les persones majors de 18 anys, espanyols o estrangeres, empadronades a Onda a dia 31 de desembre de 2019. La campanya tindrà lloc del 15 al 21 de febrer i s’habilitarà la Casa de la Cultura per a realitzar actes.

El sistema de votació consistirà en l’elecció entre dues paperetes, amb la resposta SÍ/NO, a la pregunta plantejada: “Està vosté a favor de l’ampliació de l’abocador i de la instal·lació d’una incineradora d’animals morts de Reciplasa en el terme municipal d’Onda?”

Últimas noticias

Contenido relacionado