miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Onda acomiada una Fira d’Onda més oberta i participativa

Una Fira amb gran afluència en festejos taurins i àmplia oferta en concerts, teatre i altres activitats culturals.

La ciutat d’Onda s’acomiada de la seua Fira d’Onda més oberta i participativa. Una Fira amb gran afluència en festejos taurins i una àmplia oferta en concerts, teatre i altres activitats culturals.

La setmana gran de festes s’ha saldat amb absència d’incidències importants malgrat l’assistència massiva als festejos taurins, concerts i altres activitats culturals, segons fonts de la Policia Local.

La regidor de Promoció Econòmica, María Baila, ha explicat: “La Fira d’Onda ha acollit a milers de turistes que han gaudit de les nostres tradicions de manera segura”. I afig que cada any la Fira atrau a milers de turistes, la qual cosa es tradueix en restaurants, bars i carrers a vessar de gent.

Ahir diumenge 27 d’octubre ha tingut lloc l’eixida de vehicles antics organitzada pel Antic Vespa Club d’Onda. Més tard, s’ha celebrat la missa solemne a l’Església de l’Asunción concelebrada en honor a Sant Roque, patró de la vila, on els assistents han besat la relíquia del sant.

I a continuació, la Reina, Simi Slatinská, la Dama, Elisabeth Brun, i la Reina infantil, Elia Pastor i el seu acompanyant Álvaro Pastor al costat de la seua Cort d’Honor, Nicol Beatriz Titei i Dafne Bestit acompanyades de l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, la regidor de Cultura i Festes, María Prada de Conflent i altre equip de govern han acudit a la mascletà de migdia en el centre de la ciutat.

A la vesprada, la Reina Simi Slatinská ha fet el servei d’honor en el partit de futbol CD Onda contra el UD d’Uixó. A continuació en el Teatre Mònaco s’ha realitzat la mostra de Folklore Tradicional.

I com a colofó final de Fira, s’ha realitzat la desfilada de carrosses pels principals carrers de la ciutat amb la participació de les agrupacions de Gegants i Capgrossos, els grups participants en la mostra de balls, els barris de la població, Reina i Dama de la Fira, Reina Infantil amb la seua Cort d’Honor i la Banda de la Unió Musical Santa Cecilia.

Gran afluència en concerts

Els ondenses han gaudit d’una àmplia oferta en concerts com el de l’artista Llum Casal del dissabte passat amb finalitats solidaris, i el concert de Marea amb l’Argent viu 2019 d’aquest dissabte 26 d’octubre amb l’assistència de prop de 4.000 persones en el Pavelló Víctor Cabedo.

Festejos taurins multitudinaris

La participació dels ondenses i visitants als tancaments i altres festejos taurins com les exhibicions de bous braus i vaquillas patrocinades per les penyes i l’ajuntament ha sigut multitudinària. En el tancament del dissabte es van arribar a comptabilitzar al voltant de 1.000 corredors dins del recorregut.

Una altra de les raons per les quals els festejos taurins han gaudit d’una àmplia participació és la petició dels bars i restaurants perquè els tancaments d’enguany es realitzaren de manera consecutiva. Així s’afavoreix el turisme gastronòmic, al contrari d’anys anteriors en els quals els tancaments eren dimecres, divendres i dissabte, deixant el dijous lliure i perdent afluència de gent la resta de dies. Tal com diu María Baila:” Aquesta petició contínua del sector hostaler i hoteler s’ha fet realitat després de quatre anys”.

Ofereix activitats culturals

Locals i visitants hauran pogut veure multitud d’obres de teatre com “Per davant i per darrere”, musicals infantils com el de “Aladin” i sainets valencians, un dels més famosos és “El tio Cavil·la i Un embolic a la clínica dental” i l’obra “Meravellós va ser tornar”, revista homenatge a Lina Morgan per a tots els públics.

Últimas noticias

Contenido relacionado