miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Nules es prepara per a la celebració de la seua LXXIII Fira de Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola

La Fira declarada d’Interés Turístic Provincial que tindrà lloc els dies del 19 al 22 de setembre

El regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Nules, César Estañol, ha presentat este matí el cartell de la LXXIII Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola del municipi, declarada d’Interés Turístic Provincial que tindrà lloc els dies del 19 al 22 de setembre.

La Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola, es converteix cada any en un gran èxit, tant de veïns com de visitants de tota la província. A més, es va actualitzant en cada edició, intentant portant novetats, perquè la gent sempre tinga un nou al·licient per a tornar a gaudir d’ella.

Aquest esdeveniment és un referent, perquè aglutina a tot el sector, com cooperatives de serveis, exportacions, associacions de llauradors, entre altre que es reuneixen a Nules abans que comence la campanya citrícola.

Tal com explica, César Estañol, regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Nules, “Venim d’un any molt complicat, però encara així comencem renovats i continuant en les nostres reivindicacions, per a poder millorar la posada en valor del nostre producte, promoure que el llaurador deixe de tindre perdure i dignificar el seu treball”.

Estañol ha ressaltat que la Fira té variants distintes, per un costat, l’agrícola, en la que estaran presents els actors que influeixen en el sector agrari, que comptarà també amb el Racó del Llaurador, que serà el germen d’actualitat i novetats agrícoles, amb xarrades perquè el món de l’agricultura estiga informat puntualment de l’actualitat.

Així mateix, l’Estand de l’Associació de Llauradors de Nules, servirà per a mostrar les seues reivindicacions, que es faran encara molt més visibles en la vaga a nivell nacional que ha convocat el sector primari.

La Unió de Llauradors i Ramaders, i FEPAC ASAJA tindran el seu espai per a fer xarrares sobre les dificultats del sector.

Estañol ha volgut destacar, independentment de tot el que és la Fira, “la llavor que es fa al voltant de la Fira, perquè siga l’atractiu agrari, però també per a tot el públic en general”.

Per l’altre, els oficis i les tradicions, tindran un lloc molt important, per exemple el diumenge al matí es faran les ja conegudes exhibicions de gossos ramaders, també es podrà veure dissabte i diumenge el ‘Tir i arrossegament’, i com no, el tradicional concurs de Ferradors amb distintes proves durant tot el dissabte.

El regidor ha puntualitzat que “Tots els anys recuperem els servicis artesanals, perquè es coneguen i es poden veure de primera mà”.

Una de les novetats més importants de l’any passat va ser l’Espai de Sabors, que este any continuarà amb un estand molt més reforçat, amb productes de proximitat, perquè la gent els conega i puga disfrutar-los, ja que estan produïts en la nostra terra”.

En definitiva, si algú vol gaudir d’una estona que els trasllade al món del camp i de l’artesania, a més de degustar productes típics de la comarca, que visite la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules.

Últimas noticias

Contenido relacionado