lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Nules acollirà les II jornades sobre violència filioparental

La Violència Filioparental és una realitat submergida sota la vergonya, la frustració i la culpa que senten les famílies.

L’Ajuntament de Nules i la Policia Local de Nules han organitzat unes Jornades que han d’ajudar a fer conscient a la societat d’esta realitat, que és un problema de la nostra època que les famílies en molts casos no saben atallar i les conseqüències dels quals solen ser la ruptura en la convivència familiar, les agressions greus i en molts casos l’internament de joves en centres de menors condemnats per maltractament familiar.

Segons l’estudi realitzat per la “Fundació Atenea” i finançat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, cada any es produeixen més de 4000 casos de maltractament per part dels fills cap als seus pares al nostre país, sent les denúncies que es reben (entorn a un 10%) només la punta de l’iceberg. L’estudi conclou que el 92% dels casos de violència filioparental és exercida sobre les mares i que els tipus de violència exercida són la psicològica (la qual està present en un 90% dels casos), la física i l’econòmica.

Amb estes Jornades pretenem afermar el compromís de l’Ajuntament de Nules per a visibilitzar aquest problema, i almenys una vegada a l’any congregar a professionals de diferents àrees institucionals per a debatre públicament sobre aquest tipus específic de delicte, així com d’altres modalitats de delinqüència juvenil i també del concernent a la protecció dels menors.

Les II jornades sobre violència filioparental, delinqüència juvenil i protecció de menors, tindran lloc el pròxim 14 de novembre del 2019 de 8.30 a 19 h en el Saló Multifuncional de Nules.

Les persones interessades a inscriure’s han d’enviar un email a [email protected]

Últimas noticias

Contenido relacionado