miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Nou persones ferides en dos aparatosos accidents de trànsit en un mateix punt de la Ronda Nord

El segon accident s'ha produït mentre es retirava de la via un vehicle que anteriorment s'havia eixit de la via i havia xocat contra un fanal.

Agents de la Policia Local de Castelló juntament amb diversos serveis d’emergències sanitàries de Castelló i una reguarda dels Bombers Municipals han intervingut en dos sinistres vials ocorreguts en la Ronda Nord al seu pas pel pas inferior de l’Avinguda Lidón en el qual han resultat ferides nou persones, cap d’elles de gravetat.

El primer dels sinistres s’ha produït sobre les set del matí quan un turisme marca Mazda CX5 de color roig que circulava per la Ronda Nord sentit València, en passar pel pas inferior de l’Avinguda Lidón, per circumstàncies que està investigant la Unitat d’Atestats, s’ha eixit de la via i ha col·lisionat violentament amb un fanal d’enllumenat públic situada en la mitjana de la calçada. A causa del fort impacte, el turisme ha quedat creuat sobre un dels carrils de circulació de la ronda de circumval·lació. Diversos conductors que en aqueix moment circulaven per aqueix lloc han avisat immediatament als serveis d’emergències per a alertar de l’accident desconeixent si a causa del sinistre s’havien produït víctimes.

Fins al lloc s’ha desplaçat ràpidament una patrulla de la Policia Local de Castelló els agents de la qual en arribar al sinistre, han confirmat que el conductor i únic ocupant del vehicle sinistrat estava ferit en un braç i a més presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.

La Unitat d’Atestats i Investigació d’Accidents s’ha desplaçat al lloc dels fets en pocs minuts i després de ser atés el conductor pels facultatius d’un servei d’emergències sanitàries de Castelló, els agents de la secció d’Atestats li han sotmés a la prova d’alcoholèmia. El conductor, O.P.C., de 24 anys ha superat el doble de la taxa permesa pel que és investigat per un presumpte delicte contra la Seguretat Viària per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques. Després de realitzar la prova, el conductor del vehicle sinistrat ha sigut traslladat fins a l’Hospital General de Castelló per a avaluar l’abast de les seues lesions encara que el seu pronòstic en un primer moment era lleu.

En el lloc de l’accident s’ha quedat una patrulla de la Policia Local de Castelló els agents de la qual han tallat un carril de circulació mitjançant cons i un vehicle patrulla amb la senyalització d’emergències encesa ja que el turisme sinistrat que havia resultat molt danyat a causa de la col·lisió i havia de ser retirat amb una grua amb plataforma.

A més el fanal contra la qual havia col·lisionat el turisme també havia quedat tendida sobre la calçada i els bombers municipals anaven a procedir a tallar el masteler per a poder retirar l’enllumenat públic.

Mentre es duien a terme aquestes tasques per a restablir el trànsit s’han aproximat al lloc del primer sinistre tres turismes que, per circumstàncies que està investigant la Unitat d’Atestats, han arribat al punt de l’accident a una velocitat inadequada per a les condicions en les quals es trobava la calçada en aqueix moment, amb presència de vehicles d’emergència en la via i amb un carril tallat.

A causa d’aqueix excés de velocitat, el primer dels turismes, un vehicle BMW de color blau ha realitzat una maniobra evasiva brusca i s’ha eixit de la via creuant la mitjana que divideix la calçada i ha col·lisionat finalment contra un altre fanal d’enllumenat públic. El segon turisme, un vehicle Renault Megane de color blau, en anar també a una velocitat inadequada per a l’estat de la via i al no respectar la distància de seguretat amb el vehicle que li precedia, ha frenat bruscament però no ha pogut evitar la col·lisió i ha colpejat violentament al turisme BMW que es trobava en la mitjana provocant que tots dos vehicles creuaren al sentit contrari de la circulació quedant detinguts sobre un dels carrils.

Finalment, el tercer turisme, un Nissan Juke de color negre que circulava també a una
velocitat inadequada, per a evitar la col·lisió amb els altres dos turismes sinistrats, ha realitzat una maniobra evasiva cap a la dreta i ha colpejat al vehicle patrulla que senyalitzava el primer accident de trànsit. Després de colpejar el lateral de la furgoneta
policial de la Unitat de Trànsit, finalment ha col·lisionat contra el mur que delimita el túnel de la Ronda Nord.

A causa d’aquest segon sinistre, han resultat lesionats els ocupants dels tres vehicles accidentats, tres en el primer turisme, tres en el segon i dos en el tercer vehicle sinistrat, tots amb lesions de caràcter lleu menys un que possiblement podria tindre una fractura en la nina. La majoria de les lesions que presentaven tenien a veure amb traumatismes toràcics, esquinç cervical i contusions en diverses parts del cos. Diverses dotacions dels serveis d’emergències sanitàries de Castelló s’han desplaçat al lloc del sinistre per a atendre les persones ferides i després d’una primera atenció mèdica en el lloc dels fets, totes elles han sigut traslladades fins a l’Hospital General de Castelló.

En produir-se el segon sinistre, la Unitat d’Atestats i Investigació d’Accidents ha tornat al lloc dels fets i ha sotmés a la prova d’alcoholèmia als conductors implicats donant negatiu tots ells. Després de prendre les petjades e vestigis d’aquest segon sinistre, els agents de la Policia Local de Castelló han investigat als tres conductors per un presumpte delicte de conducció temerària en posar en risc a tots els efectius d’emergències que en aqueix moment estaven treballat en la calçada per a retirar el primer vehicle accidentat i el fanal d’enllumenat públic.

Al doble sinistre ha acudit també una reguarda dels bombers municipals compost per una bomba urbana lleugera i un vehicle de comandament i integrat per un sergent, un cap i nou bombers. Aquests han procedit a la neteja total de la calçada que estava coberta per multitud de restes dels vehicles sinistrat, restes vegetals de la mitjana i líquids de motor.

Els bombers municipals també han tallat els mastelers dels dos fanals afectades pels accidents de trànsit a l’espera que els serveis municipals d’enllumenat públic puguen substituir els dos fanals.

Últimas noticias

Contenido relacionado