Mulet (Compromís) demana garantir la telefonia de qualitat en zones interiors com l’Alt Millars

El senador censura les últimes caigudes durant dies del servei d'internet i telefonia a la comarca i manifesta que "no ajuden a lluitar contra l'Espanya buidada".

Si a principi d’estiu la notícia saltava per la falta de servei de telefonia i internet en el municipi d’Herbers (Els Ports) en plena celebració de l’Aplec i l’afluència de visitants, a la fi d’agost els problemes han afectat la comarca de l’Alt Millars, on s’ha deixat sense servei a un bon nombre de municipis de l’entorn de Montanejos i també en zona turolense. “Deixar sense telefonia i internet i completament incomunicats per l’enèsima caiguda d’un servei que ja de per si és tercermundista i un molt mal exemple dels problemes que aguaiten a les zones d’interior”, ha assenyalat Mulet.

Des de Compromís s’ha proposat la modificació de la Llei 9/2014, de 9 de maig, General de Telecomunicacions per a reformar les obligacions de servei públic, condicionant a les empreses que es beneficien de donar aquests serveis de manera que es regulen les seues obligacions i beneficis de prestar serveis en zones despoblades i s’actue amb diligència davant els incompliments de servei i que s’establisquen protocols d’obligació de servei i les respostes àgils que requereixen els usuaris.

Tal com ha explicat el portaveu de Compromís en l’Alt Millars, Salvador Gallur, “la telefonia en aquesta comarca sol caure especialment en els períodes de més visites. Els talls són habituals, les pèrdues de senyal… hi ha hores del dia que és igual en quina companyia estigues o on et poses: no hi ha servei. Durant l’agost, amb l’arribada de la carrera ciclista, la situació va ser caòtica. De normal la cobertura és precària als pobles, però si sals dels nuclis urbans, et pots oblidar. Ara han sigut diversos dies sense senyal de cap mena. Lamentablement la gent s’està afartant de la interrupció del servei durant hores, de talls continus i pèrdua de comunicació en tota la comarca”, ha indicat.

Per a Compromís aquesta situació demostra que parlar de la bretxa digital en certes zones de l’interior es queda curt. “Ja no parlem d’una internet en condicions, sinó directament de poder parlar per telèfon. Si volem lluitar i revitalitzar l’Espanya buidada, és bàsic garantir unes comunicacions dignes i certa igualtat entre ciutadans visquen on visquen. Les concessions telefòniques s’han de regular exigint un servei digne a les zones menys poblades, i per a això fa falta un pacte entre administracions per a garantir uns mínims a aquestes empreses que es beneficien de concessions públiques, subvencions o contractes de les administracions”, ha indicat Mulet.