La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha fet un balanç de les visites a les seus del MUCC (Museu de la Ciutat de Castelló) durant l’any 2019. Així, Ruiz ha afirmat que «les xifres aconseguides durant l’any passat, amb un increment del 34,43% de visitants, han estat tot un èxit, ja que alguns dels espais visitats sols compten amb un any de vida i l’acollida de la ciutadania ha estat immillorable».
En aquest sentit, l’aposta del departament que dirigeix Ruiz ha assolit ja els 102.044 visitants des de la posada en marxa. Mentre que en 2018, 43.500 persones van passar per les quatre seus obertes del MUCC, en 2019 van ser 58.516 les que van visitar els cinc espais oberts al públic.
«És un plaer que la ciutadania de Castelló i la gent que ens visita puguen gaudir i conéixer la història de la nostra ciutat, la nostra cultura i les nostres arrels a través de les diferents seus del MUCC« ha manifestat la regidora de Cultura.
El Refugi Antiaeri de Tetuan, que va obrir les portes el juliol de 2018, var estar visitat per quasi 17.000 persones durant l’any passat. Amb tan sols any i mig d’obertura al públic, este espai que ha estat testimoni de la història de la ciutat de Castelló ha rebut més de 35.000 persones.
El Centre d’Interpretació Castell Vell ha acumulat un total de 9.600 visites durant el 2019, un 270% més d’afluència que en 2018. La restauració del Castell Vell ha permés la seua posada en valor a través del Centre d’Interpretació i de les visites a unes ruïnes amb gran significació simbòlica per a la ciutadania de Castelló. Per la seua part, el Fadrí ha rebut un total d’11.585 visites durant 2019. És a dir, quasi un 115% més de visitants han pogut gaudir de les privilegiades vistes que es poden observar des del més alt de l’emblemàtic edifici de Castelló.
Finalment, el Museu d’Etnologia de Castelló ha estat visitat per 19.866 persones durant l’últim any, un 16,2% més que l’any anterior. Esta casa senyorial del segle XVIII, conté la col·lecció més important sobre els oficis i l’estil de vida de la ciutat durant els segles XIX i XX.
Cal recordar que Conselleria de Cultura, Educació i Ciència va reconèixer el MUCC com a museu de la Comunitat Valenciana, una distinció que obre les portes a la realització de més activitats i a l’ampliació i millora de les instal·lacions. Així mateix, esta nova categoria inclou el museu en campanyes i accions promocionals que donen a conéixer la marca internacionalment.
‘Dones Immortals’, al complet
El MUCC ha penjat el cartell de complet en els itineraris ‘Dones Immortals’, inaugurats el passat mes de desembre. Totes les visites oferides a l’últim itinerari obert pel museu han culminat amb un èxit de públic significatiu, motiu pel qual el consistori ja ha anunciat una ampliació de l’oferta que permet conéixer la història de dones rellevants per a Castelló i el seu llegat a la ciutat.