Morella celebra el dia de la Mare de Déu de Vallivana

Els Gaiteros de Morella, els Gegants, la Corronquina i la Rondalla han realitzat una cercavila pels principals carrers de la ciutat.

Morella celebra avui el dia de la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la ciutat, amb la principal novetat de la participació de la Corronquina i la Rondalla en una cercavila junt amb els Gaiteros i els Gegants. A més, aquest matí s’ha celebrat la tradicional ofrena de flors i Santa Missa al santuari. A més, la jornada compta amb altres activitats culturals, familiars i festives.

La regidora de tradicions, Malú Blasco, ha destacat que “el dia de la Mare de Déu se celebra tots els anys i són molts els que es traslladen al santuari de Vallivana per tal d’ofrenar flors a la patrona de la ciutat”. A més, ha explicat que “la participació de la Corronquina, la Rondalla, junt amb els Gaiteros i els Gegants és una novetat d’aquest any que posa en valor aquesta dansa que s’ha recuperat per a formar part de les danses del Sexenni amb el Gremi de la Gent Gran”.

Cal explicar que la Corronquina és una dansa tradicional de Morella, la qual es va recuperar per al 52 Sexenni de l’any 2006 i adscrita al Gremi de la Gent Gran. Aquesta compta amb joves vestides de morellana i morellà, els quals dansen acompanyats de la Rondalla amb els instruments característics d’aquest grup com són les guitarres, bandúrries, llaüts i cantadors i cantadores.