lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Més de 20 empreses d’Onda presents en la fira Cersaie

L'alcaldessa recolza a les marques locals i anuncia un Pla de Millora de Polígons Industrials per a millorar la competitivitat.

Un total de 22 empreses ondenses mostraran al món durant aquesta setmana les tendències avantguardistes i les innovacions ceràmiques en el Saló Internacional del Taulell Cersaie 2019.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha mostrat el suport a les marques locals en una visita a l’empresa Azulindus, on ha ressaltat que “la ciutat d’Onda és sinònim de qualitat ceràmica, innovació i talent empresarial. Tres factors que ens han portat a liderar aquest sector, al qual tant li deu aquesta terra, a tot el món. Estem orgullosos del nostre llegat ceràmic, del saber fer de tantes generacions que ens han portat pel cap alt alt i de la font d’oportunitats que ha suposat per a la nostra ciutat i la nostra gent”.

Així mateix, l’alcaldessa ha afegit que “a l’Ajuntament d’Onda som conscients de la importància del sector ceràmic per a la nostra economia, ús de la nostra gent i futur dels ondenses, ja que a Onda el sector dóna treball directe a més de 2.200 persones i indirectament a altres milers. Per això, hem estat, estem i estarem al costat dels nostres empresaris, ajudant-los a promocionar la nostra ceràmica i facilitant-los el treball perquè puguen continuar abanderant els reptes del sector i sumar competitivitat”.

Pla de millora de polígons industrials

En aquest sentit, Ballester ha anunciat que s’està desenvolupant un Pla de Millora de Polígons Industrials “amb l’objectiu de modernitzar i dotar de millors infraestructures i serveis a les empreses del clúster ceràmic”. A més, des del consistori també s’estan duent a terme programes formatius i tallers dirigits a persones desocupades per a ajudar-los a trobar una oportunitat en el sector ceràmic i s’està treballant per posar en valor el llegat ceràmic d’Onda a través del Museu del Taulell Manolo Safont.

Consell de la Ceràmica

D’altra banda, cal destacar que l’Ajuntament ha tornat a reunir el sector empresarial ondense i a patronals, ceramistes, associacions i instituts i entitats relacionades amb l’objectiu de reactivar el ‘Consell de la Ceràmica’, ja que ha romàs inactiu durant la legislatura passada, sense que l’anterior equip de Govern ho convocara ni una sola vegada. En aquesta primera presa de contacte van sorgir noves idees per a crear iniciatives que posen en valor l’art ceràmic ondense i sumen competitivitat a les empreses.

Últimas noticias

Contenido relacionado