miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Més Compromís espera que ‘a la segona oportunitat’ els ciutadans aposten pel “vot útil”

La coalició de "l'Acord" amb Més País ha presentat a Castelló els seus caps de llista al Congrés i al Senat, Marta Sorlí i Jordi Navarrete, en un acte de precampanya.

Valorar el que va passar a les últimes eleccions amb el “vot dual de molts valencians” que van donar la confiança a Ciutadans a les autonòmiques i als socialistes a les Generals, és una de les reflexions que el diputat i cap de llista per València, Joan Baldoví, ha recordat este divendres a la presentació de la imatge de campanya de la nova marca ‘Compromís – Més País’ a les eleccions vinents del 10 de novembre.

Per això, amb la promesa de ser “un vot útil, ara més que mai!” i reiterant la consigna que votar Més Compromís “és l’única manera d’assegurar-se que els interessos valencians estaran representats”, tant la candidata al Congrés per la circumscripció de Castelló, Marta Sorlí, com el candidat al Senat per Castelló, Jordi Navarrete han assegurat que el vot a la seua formació “contribuirà al fet que hi hagi un govern progressista a Madrid”.

Més Compromís, la nova coalició que uneix Compromís amb Més País, el partit, de l’escissió d’Errejón amb Podemos, ha volgut en un acte de precampanya a la capital de la Plana explicar que “l’acord immillorable” al que han arribat estes dues formacions servirà “per a desbloquejar una situació que és la que ens ha portat a tornar a repetir eleccions”, hi ha recordat Sorlí. De fet, mostrant un cartell on es veuen els candidats amb Iñigo Errejón, la candidata a Diputada al Congrés, ha destacat que la nova imatge per estos comicis és la resposta al tedi que genera en la ciutadania l’enèsima convocatòria d’eleccions

Pel que fa als actes previstos per campanya, Sorlí, també ha anunciat que “primeres espases de Más País estaran presents a Castelló per donar suport a la candidatura de Més Compromís el pròxim 5 de novembre”, encara que enfront de la pregunta de l’absència d’Errejón a Castelló quan sí que té previstos actes a València i Alacant, la cap de llista a Madrid ha argumentat que “no és imprescindible” i més quan la seua formació ha vingut “per parlar de tu a tu i ho farem en igualtat de condicions”.

Per la seua banda, Joan Baldoví ha assegurat que “haver unit en unes eleccions amb l’exhumació Franco i amb la sentència del procés de Catalunya ha fet que la gent es canse dels extrems, que vol que amb el seu vot es generen opcions de consens i opcions de trellat i en eixe sentit, Més Compromis és un model a seguir”.

Per al lider valencià el lema de la campanya “Acordar la política útil” és una mostra de què “reivindiquem els acords, la política i les persones que fem política hem de ser útils per donar solució a les necessitats de la gent”. Per això, “les propostes del nostre programa electoral estan avalades per un fet demostrable: allà on Compromís decideix es fa política útil. Els últims quatre anys de govern a la Generalitat i a molts ajuntaments, començant per la ciutat de València, han servit per a impulsar mesures transformadores que volem que es traslladen també a l’escenari estatal, sumant forces amb Más País”.

El programa està estructurat en tres grans eixos, que giren al voltant de l’emergència climàtica i la nova economia verda, de l’impuls dels serveis públics com a garant de la protecció de les persones, i de la promoció dels drets socials, tant individuals com col·lectius, com a font d’equitat, democràcia i justícia social, objectius que “només seran possibles si el Govern de Madrid soluciona la injustícia històrica de l’infrafinançament al País Valencià”.

Últimas noticias

Contenido relacionado