martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Marzà: “Les millores del trinquet del poble de Castelló ja són una realitat i el nou CEIP Severí Torres ho serà durant 2020”

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assistit a la reobertura del trinquet de Castelló, a la Ribera, junt amb el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, en el context de les Festes Majors i de Moros i Cristians.

A més, el conseller ha aprofitat la visita per a conéixer de primera mà la construcció del nou CEIP Severí Torres i ha estat acompanyat per l’alcalde de la localitat, Òscar Noguera, i part de l’equip de la corporació municipal.

Pel que fa a les obres del nou CEIP Severí Torres, cal recordar que la inversió d’Educació de la Generalitat és de vora 4,6 milions d’euros i inclou la construcció de 8 unitats d’Educació Infantil, 15 de Primària, menjador per a 250 alumnes en dos torns i un gimnàs. Està previst que les obres finalitzen en el primer semestre de 2020 i es configurarà una escola amb capacitat per a 525 xiquetes i xiquets.

Segons el conseller, “ara les obres van a bon ritme i és un dels nostres objectius prioritaris que l’alumnat del Severí Torres tinga, per fi, les aules dignes que es mereixen. Unes bones infraestructures escolars són imprescindibles per a dur avant l’escola de qualitat que volem per al poble de Castelló”. “Aquest serà l’últim curs en què l’alumnat del Severí Torres estarà en diversos edificis separats per una ronda de circulació de vehicles”, hi ha afegit.

“Els governs anteriors abans del Botànic mai van adjudicar l’obra, encara que la licitaren dues voltes. Una, el 2010, però caducà al cap de sis mesos per falta de fons, i una altra, dos mesos abans de les eleccions autonòmiques de 2015”, ha assenyalat.

El primer Govern del Botànic la va adjudicar en abril de 2016. L’empresa adjudicatària va bloquejar l’obra dos mesos després de començar els treballs quan només havia executat un 2% del projecte.

La Conselleria d’Educació, en la política de tolerància zero davant dels sobrecostos injustificats, considerà inassumibles les exigències econòmiques de l’adjudicatari, la qual cosa la va obligar a rescindir el contracte i tornar a licitar i adjudicar l’obra, operació que va concloure el mes de novembre de 2018.

A més de la reforma integral del CEIP Severí Torres, la Conselleria d’Educació, a través del pla ‘Edificant’, també treballa en altres millores de les aules públiques d’aquest poble de la Ribera.

Així, hi ha prevista una inversió d’1,5 milions d’euros en l’IES Vicente Gandia per tal de millorar l’accessibilitat del centre, tant exterior com interior, amb la instal·lació d’un ascensor. A més, també se substituiran les fusteries exteriors i els vidres d’aquestes, es renovaran les pistes esportives i la tanca del centre.

La intervenció també preveu reformes en el gimnàs de l’institut i la substitució de la caldera de la calefacció. Una vegada l’aprove el Ple Municipal i puga signar-la el conseller, la Conselleria transferirà els fons al consistori per tal que en tramite les obres.

Obertura amb dues partides de raspall del trinquet municipal millorat

Esport de la Generalitat ha aportat una ajuda de 100.000 euros a aquesta intervenció en el trinquet, uns treballs de millora i modernització que han suposat una inversió total de 350.000 euros.

Marzà ha destacat que “és importantíssima la col·laboració entre institucions per afavorir millors serveis a la ciutadania. El trinquet de Castelló n’és un bon exemple, gràcies a les inversions que hem dut a terme des de l’Ajuntament, la Diputació de València i nosaltres, Esport de la Generalitat. Ara el trinquet vilanoví és de titularitat municipal, amb unes instal·lacions ben completes que serviran per a impulsar el nostre esport al poble i a la comarca”.

Les obres han consistit en la realització de canvis a la zona de joc, la construcció d’un magatzem, serveis i vestidors per a persones amb diversitat funcional, per a homes i dones. Els treballs han inclòs l’habilitació d’una zona per a reunions de l’escola de pilota, així com també un bar.

La reobertura de les instal·lacions de pilota s’ha fet amb la celebració de dues partides de raspall femení i masculí en el context de les Festes Majors i de Moros i Cristians de la localitat. La partida femenina de raspall l’han disputada Aida i Noelia contra Ana i Myriam, i la masculina, Moltó i Sanchis contra Marrahí i Seve.

Últimas noticias

Contenido relacionado