martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Marzà: “Fem pinya i signem el primer conveni de col·laboració amb la Federació de Muixerangues”

L'IVC aporta 45.000 euros a la Federació per a realitzar activitats i impulsar la participació de les colles federades en diferents esdeveniments.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha signat, en la Casa dels Caragols de Castelló de la Plana, el primer conveni de col·laboració entre l’Institut Valencià de Cultura i la Federació Coordinadora de Muixerangues, representada pel seu president, Enric Sorribes.

El director de l’IVC, Abel Guarinos, també ha estat present en la signatura d’un conveni, que pretén promoure i dignificar la muixeranga com a tradició i expressió cultural valenciana.

Segons el conseller, “fem pinya i signem el primer conveni de col·laboració amb la Federació de Muixerangues per a potenciar conjuntament, entre les 21 colles agrupades, un conveni que ens permet dur endavant tota una sèrie d’activitats territorialitzades per a millorar la visibilització del món muixaranguer valencià”.

Enguany, l’IVC aportarà un total de 45.000 euros a la Federació Coordinadora de Muixerangues per tal de col·laborar a difondre, promoure i dignificar el fet muixeranguer com un dels màxims exponents de la cultura valenciana.

La federació rebrà el finançament de l’IVC per a cobrir les despeses derivades del funcionament de l’entitat, la realització de les activitats previstes i impulsar noves accions de promoció.

La Federació Coordinadora de Muixerangues, integrada per 21 colles, ha previst al llarg del 2019 una sèrie d’activitats dirigides a impulsar la participació de les colles federades en diferents esdeveniments i certàmens culturals, així com l’organització de trobades per a la divulgació de les muixerangues valencianes.

Últimas noticias

Contenido relacionado